cadou pastecadou paste

Sarbatoarea de Paste se apropie cu pasi repezi si probabil cei mai multi dintre noi nici nu am reusit sa ne facem cumparaturile necesare pentru sfanta sarbatoare a invierii Domnului, astfel incat timpul in aceste conditii este cel mai mare inamic al nostru.

Ce cumparam sau ce nu cumparam?

In aceste zile marile magazine au sute d e oferte atractive care sa ne faca sa punem in cosul de cumparaturi mai mult decat am avea nevoie, mai mult decat am putea duce, si toate acestea din considerentul ca sunt la oferta. Dar oare avem noi nevoie pentru masa de paste de aceste ingrediente?

Majoritatea gospodinelor alearga sa cumpere ingrediente care sa le ajute la prepararea cozonacilor, a sarmalelor sau a fripturilor de miel, incercand sa puna in cos care mai de care mai alese ingrediente. Se spune ca o familie pentru prima masa de paste aloca in jur de 500-1500 lei, in cazurile cele mai fericite. Se pare ca multi dintre noi cumparam pe langa produsele alimentare si articole vestimentare sau tehnice, precum un nou televizor, un nou telefon mobil si de ce nu si o masina de spalat sau un aragaz? Profitam din plin de ofertele magazinelor ca sa obtinem si noi cele mai bune produse la cele mai bune preturi.

Sfaturi pentru a cheltui mai putini bani

  • plecam de acasa cu o lista de ingrediente, cu un pret estimativ, iar prin excludere cumparam doar acele ingrediente de care avem nevoie urgent;
  • cumparaturile nu se fac pe stomacul gol, asa ca cel mai bine inainte de a ne porni la cumparaturi este sa mancam ceva, motiv pentru care ne vom limita la cumparaturile necesare;
  • nu luam copii la cumparaturi, deoarece acestia se vor pierde pe la rafturile cu dulciuri si jucarii, si implicit isi vor dori o noua jucarie in semn de cadou de iepuras. In asemenea cazuri este mai bine sa lasam copilul in grija partenerului sau a bunicii pentru cateva ore.
  • daca am primit tichete cadou sau cupoane in semn de multumire pentru munca depusa, este bine sa profitam de acestea si sa incercam sa ne incadram in valoarea cumparaturilor noastre;
  • nu achizitionati cadouri scumpe si pentru toata lumea. Incercati sa va limitati atunci cand vine vorba de cadouri pentru cei dragi si optati pentru atentii mici, simbolice. Cea mai buna idee este sa cumparam cadouri gata preparate la preturi reduse.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *