Tu stii de ce nu te odihnesti cum trebuie? Afla chiar acum!

Somnul este foarte important pentru fiecare dintre noi. Pentru a avea un organism sanatos si o imunitate puternica este absolut esential sa ne odihnim asa cum trebuie. Ne intrebam de foarte multe ori care sunt lucrurile care ne afecteaza somnul, fara sa ne dam seama ca  cele mai proaste obiceiuri sunt facute aproape in fiecare seara.

Pentru ca somnul este o nevoie fiziologica, organismul nu poate sa functioneze corespunzator atunci cand vorbim despre o odihna precara. Acesta este motivul pentru care in continuare vom spune care sunt unele dintre proastele obiceiuri care ne afecteaza somnul. Iata care sunt acestea:

  • In primul rand in momentul in care ne implicam in discutii cu cei din jurul nostru nu avem cum sa ne odihnim corespunzator. Adesea poate parea ca in dormitor la ora de culcare este cel mai bun moment al zilei si singura oportunitate de a fi cu partenerul intr-o camera linistita. Dar nu este un moment bun sa abordati subiecte importante, emotionale – stadiul relatiei, viitorul vostru sau problemele financiare. Sistemul tau nervos va reactiona la sentimentele de pericol, frica, furie sau surpriza si vei consuma multa energie. Dupa o discutie aprinsa este imposibil sa adormi. In loc sa incepeti sa va rezolvati problemele inainte de culcare, cand va bagati in pat, programati-va un timp dedicat special discutiilor importante si cautarii solutiilor.
  • Apoi, in momentul in care ne uitam la televizor inainte de culcare ne vom confrunta cu insomnii. Televizorul ne poate capta atentia si astfel somnul va fi alungat. Rezultatul? Un somn mai putin odihnitor si o dereglare la nivelul organismului.

Asadar, aceste lucruri mici conteaza foarte mult si ne pot afecta semnificativ in cazul in care nu le acordam atentia cuvenita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.