Oamenii care ma privesc desenand, deseori spun ca isi doresc sa poata desena mai bine. Exista un singur mod prin care iti poti imbunatati tehnica de desen, sa desenezi. Multi oameni considera ca desenatul nu este o activitate foarte importanta. Cei care nu vad desenul ca pe ceva important sunt designerii si fotografii. Ei sunt de parere ca desenatul te face mai incet.

Pentru cei ce doresc sa isi imbunatateasca tehnica de desen ar fi o serie de recomandari:

  • Deseneaza orice. Repeta.

De cele mai multe ori repetitia este mama invataturii. Asa e cazul si cand e vorba de desen. Cu cat desenezi mai mult cu atat vei deveni mai bun.

  • Observa desene aleatorii

Fie ca este vorba de desene complicate sau desene simple, ai multe de invatat din acestea. Poti analiza cum au fost realizate, cum au folosit o anumita linie sau forma sau cum au folosit umbrele in desen.

  • Deseneaza din desene

Poate ca suna ciudat, dar poti invata multe daca ajugi sa replici un desen. Poti invata sa le copii fidel si in timp iti vei dezvolta propriul stil, format din ce ai adunat din diverse reproduceri.

  • Deseneaza fotografii

Pentru multe persoane este foarte usor sa reproduca imagini care sunt deja intr-o perspectiva in doua dimensiuni. Cand te inspiri din fotografii incearca sa fii atent la forme, margini si la unghiuri. O imagine 3D vine cu o serie unica de provocari.

  • Inscrie-te la niste cursuri

Daca decizi sa te inscrii la un curs de desen vei avea multe de invatat. Un profesor va fi mereu langa tine si iti va indica punctele slabe si cum sa le imbunatatesti.

  • Inspira-te din realitate

Poti sa incerci sa desenezi ce vezi in viata de zi cu zi, de la peisaje simple si usor de realizat la portrete complicate care iti vor lua ceva timp.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *