lider

Trasaturile de personalitate ale unui lider se refera la comportamentul sau unic, la atribute temperamentale si mentale. Pe scurt, modul cum reactioneaza, gandeste, se comporta. Daca strategia pe care si-o propune o persoana si abilitatile pe care le are o pot transforma intr-un lider, trasaturile de caracter isi pun amprenta asupra modului in care isi exercita influenta.

Un lider care nu inspira respect si incredere oamenilor pe care ii conduce esueaza in cele din urma. Acest lucru poate fi vazut chiar si in timpurile noastre, privind ascensiunea si decaderea diversilor lideri politici si nu numai. Abilitatea de a crea respect si incredere subalternilor este o una din trasaturile esentiale pe care orice lider trebuie sa le aiba.

Arta de a vorbi este de asemenea o trasatura specifica unui lider. Un bun lider este cel care reuseste sa se exprime si sa inspire alte persoane. Trebuie sa isi poata expune eficient ideile, in asa fel incat sa le inoculeze bine in mintea subalternilor.

Energie si zel – in cantitati cat mai mari. Liderul trebuie sa fie o persoana optimista, care sa nu se lase doborata de obstacolele ce ii sunt puse in cale. De asemenea un lider trebuie sa fie si realist, in fapt trebuie sa fie o persoana care sa reuseasca sa depaseasca pe cont propriu obstacolele dar care sa fie si deschisa la idei noi.

Un bun lider este un castigator si nu o persoana care renunta. Are o viziune clara asupra obiectivelor de indeplinit, imaginatie si inovatie pentru a le duce la bun sfarsit. Nu in ultimul rand, un lider este o persoana pe care ceilalti o admira, de la care cauta raspunsuri, indrumare si uneori inspiratie. Din aceste motive regii si liderii din trecut sunt persoane care sunt amintite si in zilele noastre, pe care nu le uitam prea usor, exact datorita acestor trasaturi de caracter ce le sunt specifice.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *