Toti ne confruntam cu crampe, abdomen umflat, senzatia de prea plin, bineinteles nu sunt imposibil de rezolvat. Aerul pe care il inghiti o data cu alimentele, gazele care provin din metabolizarea hranei si ca urmare a fermentatiei bacteriene duc la aparitia balonarii. De asemenea stresul, excesul constant de bauturi carbogazoase pot duce la acest fenomen. Balonarea este exact simptomul problemelor de origine digestive.

Cand balonarea ne calca pe bataturi este cazul sa consumam anumite alimente. In aceasta perioada este indicat sa consumati fibre deoarece absorb excesul de gaze. De asemenea alegeti painea neagra, paste fainoase, cereale integrale. Si carnea de pui si peste este indicata in acest caz, dar si iaurturile cu probiotice , branzeturi uscate si mamaliga.

Este important sa respectati cateva reguli pentru a remedia situatia. In primul rand nu faceti exces de condimente sau de alcool. Si fumatul implica o problema, deci daca se poate renuntati la el. Este important sa nu amestecati proteinele cu glucidele mai ales in timpul aceleiasi mese.

Evitati mesele copioase cu alimente greu digerabile pentru a preveni durerile. Daca stiti care sunt alimentele care va provoaca balonare renuntati la ele. Este bine sa mancat incet, intr-o atmosfera placuta pentru a evita patrunderea aerului in sistemul digestiv odata cu hrana.

Incercati sa evitati sucurile acidulate, ceaiul negru, cafeaua, dar si dulciurile pentru ca incetinesc digestia. In acest caz este indicat sa sa luati carbune vegetal de uz medical .Nu fiti sedentari. O mica plimbare dupa masa nu strica niciodata.

Este recomandat sa nu stati prea mult pe scaun deoarece aceasta pozitie amplifica senzatia de disconfort. De asemenea este bine sa va masati zilnic abdomenul inferior cu miscari circulare. Este o metoda foarte benefica. Luati mai bine cateva mese reduse cantitativ zilnic, decat doua abundente. Este recomandat sa nu consumati nimic solid dupa ora 19.

De asemenea suplimentele nutritive trebuie sa contina cat mai multe vitamine si minerale.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *