termostat clasic cu fir

Desi la ora actuala sunt tot mai multe abordari moderne, ce tin de tehnologie de ultima generatie, ce e clasic ramane o optiune. Un exemplu in acest sens este legat de termostatul cu fir, acel dispozitiv ce aminteste de inceputuri in materie de control asupra centralelor termice. Apareau pe o piata in care exista deja ideea de control asupra agentului termic folosit in locuinte. Aparea ca o completare, a fost apreciat ca atare si de la modele de acel gen au inceput ulterior sa apara tot felul de alternative, insa ce au tinut mai degraba cont de formula compacta, mai performanta, cu mai multe functii.

La prima gandire te intrebi deja ce ar mai putea sa pledeze pentru alegerea unui termostat clasic cu fir in defavoarea acelor modele mai moderne si mai complexe. In fapt, sunt si situatii in care merita sa investesti modic. Iata despre ce este vorba:

Ce este termostatul cu fir

In primul rand, merita clarificat faptul ca un termostat cu fir nu este neaparat unul atat de depasit de modelele actuale. Spre exemplu, o astfel de gama de produse de la Salus Controls aduce modele de termostate cu functii, ba chiar programabile, chiar daca dispozitivul in sine este unul fix, stabil instalat intr-un loc, cu fir.

Asadar, diferenta intre un termostat cu fir si unul fara fir se poate rezuma doar la acest capitol, nu si la capacitatea dispozitivului de a permite un control total si complex al sursei de caldura.

Unde le gasesti

Astfel de termostate inca exista pe piata si se gasesc in cadrul magazinelor de specialitate. Urmeaza acelasi principiu, nu trebuie sa vina la pachet cu instalarea unei centrale, astfel ca se pot achizitiona oricand dupa. Atentie insa, trebuie sa corespunda cu un anumit brand de centrala termica.

O recomandare in acest sens este Salus Controls, acolo unde varietatea de produse este clar un avantaj si unde calitatea termostatelor este indiscutabila.

De ce un termostat clasic cu fir este o optiune

Te vei gandi poate la pret, la confort, la mod de folosire si asa mai departe. Tine de o alegere in principiu, insa raportata la stilul de viata al fiecaruia. Asadar, te poti regasi in situatii precum cele de genul:

  • Ai incaperi limitate, poate chiar una.

Acolo unde nu ai de ce sa deplasezi un termostat pentru a seta temperatura dorita, cand spatiul este restrans, un termostat stabil pe perete, cu fir poate fi o recomandare. Poate fi orice tip de locuinta sau spatiu de acest gen, indiferent de cat de mare este, compartimentarea conteaza in fapt.

  • Cel care controleaza sistemul este adaptat la simplism.

Sunt categorii de persoane ce nu isi doresc sa se complice cu un stil de termostat modern si cu functii ce mai mult ar zapaci decat ar fi in avantajul lor. Este prea mult pentru ei astfel ca prefera sa se adapteze unui stil mai simplist precum este cel de termostat cu fir.

  • Nu doresti sa investesti prea mult sau ai un buget limitat.

Dincolo de alte motivatii poti fi sincer manat de instinctul de pret redus. Fata de cele fara fir si mai complexe termostatele cu fir pot fi mai ieftine.

Asadar, termostatele cu fir au in continuare motive sa fie prezente si alese din randul dispozitivelor de genul.

De admin

Un comentariu la „Termostatul clasic cu fir, inca o optiune de luat in seama”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *