consum apa

Corpul uman este constituit de apa in proportie de 70%, prin urmare nu e de mirare ca acest elixir al vietii poate ajuta la tinerea la distanta a diverselor afectiuni. Cata apa bei zilnic? 3-4 pahare… 8? Mai mult? Adevarul este ca desi nu e nevoie sa bei 3 litri de apa zilnic, uneori nu reusesti nici macar sa bei 2-3 pahare. In plus, multi dintre noi consumam cafea, ceai, fumam sau avem alte vicii care duc la dezhidratarea organismului.

Ce implica terapia cu apa? Inseamna a bea pana la 6 pahare de apa chiar imediat dupa ce te-ai trezit. Desi poate parea dificil pentru unii, ajuta mult la curatirea colonului, ajuta la functionarea mai buna a organismului si la eliminarea diverselor afectiuni. Dupa ce ai baut aceasta cantitate de apa, trebuie sa iti acorzi un repaos de aproximativ 45 de minute inainte de a manca, de a bea sau de a face orice altceva. Este recomandat ca si consumul de alcool sa fie evitat pe cat de mult posibil.

Apa ajuta la eliminarea toxinelor care stau la radacina tuturor afectiunilor legate de sanatate. Medicina alternativa sustine faptul ca un consum mare de apa imediat dupa trezire este foarte utila in curatirea intestinelor. Consumata prin urmarea metodei potrivite, apa ajuta la purificarea organismului prin curatirea colonului, fapt ce duce la o mai mare eficienta in formarea de sange proaspat.

Un alt beneficiu al terapiei cu apa este faptul ca sunt hidratate organele interne in asa fel incat realizeaza aceleasi functii cu o mai mare eficienta, fara a fi supuse unui stres suplimentar. Terapia cu apa reduce stresul asupra rinichilor, intareste sistemul imunitar si asigura de asemenea o circulatie mai buna a sangelui.

Este foarte important ca organismul sa ramana hidratat, insa nu trebuie sa consumi apa in exces pentru simplul motiv ca vei obtine mai multe beneficii de pe urma terapiei cu apa. Ca si orice alt exces, este daunator, prin urmare trebuie urmat un regim adecvat in acest sens.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *