Maglev Keyboard
Maglev Keyboard

In lumea IT producatorii incearca mereu sa ne ofere produse care sunt din ce in ce mai subtiri si mai usoare. Fie ca vorbim de smartphone-uri de tablete sau laptop-uri, scopul este acelasi, cu cat mai subtire si mai usor cu atat mai bine. Tastaturile sunt o componente importanta in lumea IT. La urma urmei acestea sunt cele care ne ajuta sa controlam si sa comunicam cu unitatile PC sau orice alt device.

O noua tastatura a fost lansata de curand pentru a putea fi produsa in masa care va micsora grosimea acestora cu cativa milimetri. Acesta vor folosi un tehnologia maglev pentru a ajunge la grosimi pana acum imposbile in cazul tastaturilor care foloseau bucati de cauciuc pentru a impinge tasta la pozitia initiala dupa ce aceasta a fost utilizata.

Tehnologia maglev presupune folosirea magnetilor. Ai putea sa te intrebi daca aceasta noua tastatura nu va ajunge sa interfereze modul in care anumite componente functioneaza. Ei bine nu, aceasta noua tastatura necesita un nivel atat de mic de energie electrica intrucat nu va realizat un camp magnetic suficient de puternic pentru a interfera cu restul componentelor PC-ului. Nu va trebui sa te ingrijorezi ca aceasta va ajunge sa corupa datele de le SSD-ul sau HDD-ul laptop-ului tau.

Sunt puncte pro si contra pentru aceasta tehnologie. Un mare plus este acela ca acestea vor fi mult mai subtiri, si ca vor avea o durata de viata mai mare cu 50% decat o tastatura normala de laptop. Desi nu avem o grosime oficiala a acestei noi tastaturi cei care au dezvoltat-o spun ca va fi mai subtire decat carcasa care adaposteste laptop-ul in sine.

Un dezavantaj ar fi ca tastele nu au o libertate mare de miscare, dand senzatia ca apesi ce ceva imobil si nu vei avea aceeasi senzatie cand apesi o tasta fata de o tastatura normala.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *