Cu cateva luni in urma grupui de hacker DerpTrolling au postat un mesaj pe Tweeter care spunea ca vor ataca Xbox Live cu ajutorul frigiderelor. Multi oameni au luat totu ca pe o gluma, mai ales ca suna destul de ridicol. Dar avand in vedere actiunile grupuil, absurditatea pare a fi la locul ei in cadrul DerpTrolling. Depr insa nu glumea. In momentul in care doresti sa faci un atac de tipul DDoS (Distributed Denial of Service) nu ai nevoie de un Mac Pro cu performante de top. Poti sa te folosesti de un frigider, un cuptor sau de un televizor modern pentru a face o astfel de actiune. Aceste dispozitive nu au nici cel mai mic protocol de protectie asa ca pentru un hacker, e o nimica toata.

Un studiu realizat de cei de la HP a scos la iveala bresele de securitate in cazul electronasnicelor care ar putea fi conectate la retele de internet prin intermediul unei conexiuni de tip wifi. Studiul a scos la iveala ca 70% din electrocasnicele moderne au brese serioase de securitate care ar putea fi foarte usor de spart de hackeri. Acelasi studiu spne ca pana in anul 2020, numarul dispozitivelor de acest tip vor ajunge la 26 miliarde.

Problema este ca aceste dispozitive colecteaza date cu caracter personal. 90% din aceste electrocasnice colecteaza informatii caracter personal. De asemenea 80% din echipamente nu necesitau o parola complicata, fiind foarte simple si erau formate din 3-4 caractere.

Acest lucru este o problema destul de serioasa in ziua de astazi mai ales in Statele Unite ale Americii unde din ce in ce mai multe electrocasnice smart sunt cumparate si amplasate in casele americanilor. Aceasta ar putea fi o oportunitate pentru hackerii cu intentii mai putin curate. Un atac serios ar putea cauza foarte multe pagube, de ordinul milioane de dolari.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *