invitatiedenunta.ro

Un eveniment realmente fericit, dar unul foarte solicitant, nunta impune o foarte buna organizare, care incepe chiar de la o alegere foarte importanta: invitatiile de nunta. Poate fi destul de dificil sa alegi invitatiile, cand ai atatea variante disponibile – toate ti se par frumoase, toate ti se par atragatoare, insa in alegerea lor trebuie sa privesti in primul rand prin ochii invitatilor. Cum poti face asta? Iata in continuare cateva sfaturi utile.

Cu privire la design, invitatiile de nunta sunt alese de miri in concordanta cu stilul pe care vor sa il ofere nuntii. Aici intra in joc si locatia – daca este vorba de ceva rustic, retro sau vintage si invitatia va fi la randul ei una specifica. Daca ceea ce se cauta impune eleganta, opulenta si rafinament, exista de asemenea solutii. Totul sta in optiunea mirilor.

Reguli si etichete cu privire la invitatiile de nunta

Ca viitori miri, trebuie sa aveti in vedere si alte cateva lucruri importante, precum momentul in care se face anuntul nuntii, intervalul de timp in care se trimit invitatiile, confirmarea acestora si alte reguli si etichete ce trebuie respectate.

Cand trimit invitatiile de nunta? Cu cat timp inainte?

Nunta trebuie anuntata din timp. In primul rand pentru ca agenda invitatilor sa fie libera, sa nu se suprapuna nunta cu un alt eveniment, cu perioada unui concediu etc. Ideal ar fi ca anuntul nuntii sa fie facut cu 4 luni inainte, chiar 6 luni sau mai mult, dupa caz. Invitatiile le poti trimite insa cu 6 saptamani inainte de eveniment.

Ce data limita de raspuns sa pun la invitatie?

Obligatoriu vei cere o confirmare la invitatie. Data pana la care vei primi aceasta confirmare este, de regula, cu doua saptamani inainte de eveniment. Poate fi vorba insa si de 3 sau 4 saptamani, in situatia in care sunt lucruri legate de organizare care trebuie facute pe comanda – de exemplu rezervarea locurilor, a meniurilor etc.

Sunt persoane care mi-au spus ca nu pot veni. Trimit invitatie si lor?

Da, e o regula generala. Nu conteaza ca e vorba de rude sau de prieteni apropiati, nu conteaza ca ti-au spus din start ca nu pot sa vina. Eticheta spune ca si ei trebuie sa primeasca o invitatie.

Am uitat/omis sa invit pe cineva. Ce fac?

Poti trimite invitatii si „in ultimul moment” – cu mai putin de 3 saptamani inainte de eveniment. Este insa nepoliticos: acele persoane vor crede ca le-ai considerat neimportante, ca nu ai tinut cont de ele, dar totusi trebuie sa le dai si lor invitatii.

Cum aleg dintre toate tipurile de invitatii disponibile?

Revenind la ideea de la inceput, designul invitatiilor este un aspect deosebit de important. Invitatia este cartea de vizita a nuntii, este primul lucru cu care invitatii intra in contact, prin urmare trebuie sa impresionezi.

Stilul – aici vei tine cont de tematica nuntii. Optiunile s-au diversificat acum: unii miri aleg ca tema a nuntii o poveste medievala, altii se axeaza pe modern si eleganta, in timp ce exista si miri care prefera ca nunta sa fie organizata dupa traditia si obiceiurile locului. Invitatia va trebui sa respecte intru totul acest stil specific.

Culorile si fonturile. Mai delicate sau mai indraznete, in pasteluri sau in culori vii, invitatiile de nunta vor trebui sa se potriveasca exact cu ceea ce se regaseste la nunta. Mai exact, asortate cu decorul salii in care va avea loc petrecerea, cu acele cartonase cu numele invitatilor, potrivite si in armonie cu intregul decor.

Cate fonturi aleg pentru invitatii? De obicei se recomanda doua fonturi maxim, pentru ca daca se aleg mai multe, textul devine greoi de citit si poate fi afectat si designul.

Calitatea. Nici nu mai trebuie sa spun cat de important este acest aspect. Sa nu faci greseala de a comanda invitatii de nunta fara a vedea si a simti inainte calitatea materialului, hartia si grosimea ei, imprimarea, dimensiunile etc.

De unde cumpar invitatiile de nunta? Tu alegi. In fiecare oras sunt firme specializate care iti pot oferi invitatiile dorite. Ideea e sa tii cont de criteriile de mai sus, sa te asiguri ca sunt indeplinite. Alegi invitatii de nunta tbz – trebuie sa verifici daca totul se potriveste cu gusturile tale. Le poti gasi pe www.invitatiedenunta.ro – recomand site-ul pentru simplul fapt ca am vizionat catalogul lor de modele. Spre surprinderea mea, am vazut ca invitatiile de la 3 nunti la care am fost recent erau in acel catalog.

In cazul in care te hotarasti sa cumperi dintr-un magazin online, vei cere obligatoriu si mostre. Nu vrei sa comanzi invitatiile si sa te trezesti cu surprize neplacute: un material nepotrivit, imprimeuri care se sterg sau culori care arata cu totul altfel decat in catalog.

Despre stiluri la invitatiile de nunta

In principiu este vorba despre 5 stiluri: clasic, elegant, minimalist, cu motive florale sau intr-o tema personalizata.

Stilul clasic nu se demodeaza niciodata. Poti opta pentru astfel de invitatii in care motivele principale sunt simbolurile inimii si/sau verighetele, iar culorile sunt sugestive si puternice. Invitatia de nunta realizata in stil clasic nu simbolizeaza nimic altceva decat uniunea celor doua persoane.

Eleganta – prin invitatii de nunta elegante dai dovada de bun gust si rafinament. Poti alege materiale si culori mate, funde din catifea, sau combinatii de culori clasice cu care nu ai cum sa dai gres.

Invitatiile in stil minimalist au un design simplu. In cazul lor, accentul cade mai mult pe mesajul transmis si mai putin pe design. Raman insa la fel de impresionante.

Motivele florale sunt folosite pentru invitatiile de nunta ca simbol al prospetimii, al unei relatii aflate la inceput de drum. Naturaletea florilor face ca astfel de modele de invitatii sa fie la mare cautare.

invitatiedenunta.roTema personalizata este insa ceea ce se cauta tot mai mult in zilele noastre. Fiecare cuplu s-a cunoscut in anumite imprejurari si alege o tematica specifica pentru nunta, pentru invitatie, pentru intregul eveniment, de la cununia civila pana la cea religioasa si petrecerea de rigoare. Elementul de noutate intr-o invitatie cu tema personalizata atrage invitatii si poate aduce mult mai multe confirmari decat refuzuri.

Oricare ar fi stilul ales, indiferent de design sau materiale, trebuie sa te asiguri de un singur lucru: ca invitatia reflecta exact ceea ce doresti. Nu mai ramane decat sa respecti eticheta cu privire la trimiterea invitatiilor (vezi mai sus). Ce ar mai ramane de zis? Casa de piatra!

Autor: Catalin Mihai Sotropa

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *