siguranta pe internet

Google cauta sa isi educe utilizatorii cu privire la siguranta in mediul online. Compania a lansat recent o serie de sfaturi ce vor ajuta utilizatorii internetului sa aiba o protectie mai buna a informatiilor de orice fel, a fisierelor sensibile si pentru a tine la distanta hackerii.

Aceste sfaturi sunt adresate utilizatorilor indiferent de platforma de pe care navigheaza pe internet sau de browserul pe care il folosesc.

1. Creaza o parola mai buna decat „parola”. Poate fi prea evident acest lucru, insa ati ramane mirati sa vedeti cate parole ingrozitor de usor de ghicit folosesc unele persoane. Este foarte important a folosi parole diferite pentru fiecare cont pe care vi-l faceti.

2. Protejati-va conturile si selfie-urile de hackeri. Sugestia aici este folosirea unei verificari in doua etape. Aceasta presupune confirmarea printr-un cod trimis utilizatorului ce isi face un cont pe propriul telefon.

3. Ochii curiosi trebuie pastrati la distanta. Acest sfat face referire la utilizatorii de smartphone-uri. Trebuie folosite cat mai multe elemente de securizare ale telefonului, prin parole, PIN-uri, chiar si amprente – la dispozitivele care permit acest lucru.

4. Continutul care pare suspect trebuie raportat imediat. Odata trimise rapoartele, echipa Google va monitoriza totul pentru a crea o experienta mai buna a navigarii pentru toata lumea.

5. Tine hackerii la distata facand toate update-urile browserului. Cu totii ne enervam cand vedem acele update-uri sacaitoare si reminderele lor, insa acestea constituie elemente foarte importante pentru pastrarea securitatii in momentul navigarii pe internet. Versiunile mai vechi de browsere au de cele mai multe ori mici scapari, brese in securitate, astfel nu trebuie ezitat in momentul in care apare un nou update, ci trebuie instalat imediat.

Toate aceste sfaturi sunt menite pentru a face ca experienta navigarii, cautarea pe internet sa fie cat mai placuta si cat mai sigura pentru toti utilizatorii.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *