setesete

Setea in exces poate fi un simptom pentru diverse probleme de sanatate. Adesea suntem sfatuiti sa consumam cantitati corespunzatoare de apa pentru ca organismul sa functioneze bine. Desi senzatia de sete este perfect normala pe timpul verii, uneori ne putem simti insetati fara un motiv anume.

In cazuri normale, vremea calduroasa, umiditatea sau consumul de alimente condimentate provoaca sete. In alte cazuri setea poate fi un simptom al unei conditii medicale, dintre care enumeram cateva in cele ce urmeaza.

Senzatia de sete este un simptom al diabetului. Aceasta boala este marcata de un nivel ridicat al zaharului in sange si deficienta in productia si absorbtia insulinei in organism, putand avea ca alte simptome problemele cu greutatea, tensiune arteriala ridicata sau urinari frecvente.

Hipercalcemia este o problema aparuta datorita unui nivel ridicat al concentratiei de calciu in sange. Poate fi cauzata de diversi factori precum hipertiroidism, afectiuni ale glandelor, blocaje renale, consmul in exces al diureticelor etc. Pietrele la rinichi, stari de greata si de voma, sete in exces si altele se numara printre simptomele acestei conditii medicale.

Dezhidratarea este una din cele mai frecvente cauze ale senzatiei de sete atat la copii cat si la adulti. Lipsa apei si a sarurilor din organism datorita unui consmum insuficient de apa pot duce la dezhidratare care are ca simptome transpiratia excesiva, voma sau diaree.

Diabetul pe timpul sarcinii este o forma de diabet dezvoltata de femeile gravide care nu au avut probleme de acest gen inainte de sarcina. Cauzele exacte ale acestuia sunt necunoscute, se crede ca anumiti hormoni interfereaza cu functionarea si producerea de insulina, ducand la cresterea nivelului de zahar din sange. In majoritatea cazurilor, aceasta forma de diabet dispare dupa nastere.

Daca o persoana are constant senzatia de sete fara un anume motiv, alaturi de alte simptome, va trebui sa consulte un medic cat de curand posibil. Desi pentru unele afectiuni precum diabetul nu exista un remediu, sunt tratamente si masuri ce pot fi luate pentru ameliorare si pentru pastrarea bolii sub control. A sti exact cauza care provoaca aceasta senzatie ajuta mult la gasirea unui tratament potrivit si la o recuperare rapida.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *