Exista foarte multe lucruri care se vad la exterior si spun foarte multe lucruri despre starea interioara. Mai exact, exista foarte multe lucruri care arata faptul ca aveti o boala sau o afectiune.

Limba este unul dintre organele care se manifesta si are aspectul in functie de starea de sanatate a omului. Iata cum trebuie sa va dati seama si sa cititi semnalele care apar la nivelul acestui organ:

Limba albicioasa

Cu siguranta ati vazut persoane sau vi se intampla chiar dvs. sa aveti limba acoperita de un mucus albicios fiind, niste depozite laptoase, albicioase care acopera de regula intregul organ. De regula, acest semnal la nivelul organului musculos apare in cazul in care corpul sufera de o gripa, raceala, tulburari digestive sau ciuperci de genul Candida albicans. La nivel digestiv, acest semnal apare de regula in cazul litiazei biliare, gastritei, boala de reflux gastroesofagian sau alte afectiuni.

Aceste depozite albicioase care se instaleaza pe organul musculos dispar de la sine in interval de cateva zile sau pot fi indepartate cu ajutorul unui tratament antifungic sau chiar cu ajutoul unei periute care are prevazuta un dispozitiv pentru caratarea limbii.

Limba negricioasa

Asa cum exista semnalul limbii albicioase exista si o extrema in care limba manifesta un colorit negricios. Acest aspect este cauzat de regula de o alimentatie proasta sau de cafea sau tutun. Coloritul negricios se combate printr-un tratament medicamentos. De asemenea, pentru a scapa de acest lucru trebuie sa folositi o periuta care are prevazut un dispozitiv special pentru curatarea limbii. Igiena orala este obligatorie.

Afte pe limba

De obicei mai apar afte sau ulceratii la nivelul limbii care sunt destul de dureroase insa cel mai important este ca aceste afte sa fie tratate cat mai repede. Ele sunt extrem de incomode si sunt provocade de obicei de consum unor fructe acide, citrice sau de anumite alimente.

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *