In societatea moderna stigmatul asupra locuirii impreuna fara a fi casatoriti este aproape non-existent. Generatiile actuale se simt nesigure cand vine vorba de angajamentul casatoriei. Astfel isi acorda aceasta perioada de incercare in care traiesc alaturi de partener, metoda prin care ambii ajung sa se cunoasca mai bine.

Dupa un timp se simte nevoia de mai mult, cand esti impreuna cu o persoana de ceva vreme. Intimitatea devine mai intensa, iar unul dintre parteneri isi poate pune intrebarea daca intr-adevar isi doreste un angajament pe termen lung. Desi casatoria este ceea ce multi isi doresc, exista o serie de temeri cu privire la aceasta institutie. Cum rata divorturilor este in continua crestere, din ce in ce mai multe persoane au retineri.

Beneficiile de a locui impreuna

Mutatul impreuna este pasul logic de urmat intr-o relatie serioasa pentru majoritatea oamenilor. In primul rand, nu poti sti obiceiurile persoanei cu care te intalnesti. Fiecare are obiceiurile sale cu privire la mancare, somn, igiena si asa mai departe. Locuind impreuna se poate cunoaste stilul de viata al unei persoane, si se poate determina daca aceste obiceiuri sunt tolerabile sau nu.

Un alt aspect benefic este faptul ca traind impreuna cu o persoana vei afla cat de responsabila este, fie ca e vorba de treburi casnice, achitarea facturilor, curatenie si asa mai departe.

Neajunsuri de a locui impreuna

S-ar putea sa va saturati unul de celalalt. A petrece mai mult timp impreuna poate fi minunat, insa sa va ciocniti tot timpul unul de celalalt poate sa nu mai fie la fel de minunat. Greseala pe care multi o fac cand se muta impreuna este ca vor tot timpul atentie si iau ca un afront personal nevoia celuilalt de a sta putin linistit, singur.

Pe de alta parte, cand se ajunge la casatorie, va parea ca nimic nu s-a schimbat de la stagiul anterior. V-ati intalnit, ati locuit impreuna, parca nu mai e nimic nou. Ati impartit acelasi pat, responsabilitatile, unii au chiar si copii, astfel entuziasmul casatoriei poate fi diminuat. Dupa marele eveniment totul se va intoarce la normal.

Sunt multe lucrurile ce trebuie stabilite intr-o relatie in afara de faptul ca partenerii locuiesc impreuna. Daca intr-adevar vrei sa te casatoresti cu cineva, trebuie sa te asiguri ca relatia este una solida, trebuie sa stii sa comunici, sa rezolvi eficient conflictele, sa poti face compromisuri si sacrificii. Pentru toate acestea nu e neaparat sa locuiti impreuna. Comparativ cu alte lucruri, mutatul impreuna pare a fi ultimul lucru pentru care cuplul trebuie sa isi faca griji.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *