Unul din cele mai importante aspecte in viata este abilitatea de a ierta. Necesita mult curaj a ierta pe cineva, iar cel ce invata sa ierte invata si sa iubeasca, face ca relatiile sa mearga mai bine. Se spune ca a gresi este omeneste, iar a ierta este de-a dreptul divin. Foarte adevarat, intrucat doar iertarea te poate face sa intelegi cu adevarat dragostea.

Cand ierti pe cineva, o faci doar pentru tine. Este un cadou pe care ti-l faci singur. Nu este ceva ce faci pentru o alta persoana. Iti oferi acea pace interioara de care ai nevoie, si devii o persoana mai buna. A refuza sa ierti si a tine in tine sentimente precum furie sau senzatia de a fi tradat si inselat iti pot ingreuna viata. Nu exista lucru care sa nu poata fi iertat, asadar nu purta pica, daca vrei sa ai o viata fericita.

O relatie sanatoasa cu orice persoana nu este posibila fara iertare. Daca ai fost ranit intr-o relatie, nu poti incepe una noua daca nu ai invatat sa ierti. Nu poti avea o relatie plina de dragoste cu oricine altcineva, daca vei continua sa tii acele sentimente negative in interior si daca porti pica pentru evenimente petrecute in trecut.

Indiferent de situatie, a face pace cu parteneri de suflet din trecut, cu parintii sau copiii, cu sefii sau cu oricine altcineva consideri ca ti-a gresit este singura modalitate prin care iti imbunatatesti sansele de a avea o buna relatie cu propria persoana sau cu oricine altcineva. Nu poti fi complet dedicat unei noi relatii daca ranile si suferintele din trecut nu s-au vindecat. Nu te vei putea bucura de prezent daca vei lasa sa te afecteze evenimentele trecute.

A ierta si a uita este doar un mit. Nu poti uita niciodata, dar poti alege sa ierti si sa treci mai departe. Cu timpul durerea si suferinta dispar. Iertarea iti curata sistemul de otrava care ti l-a afectat. Nu iti otravi mintea cu pica si furie. Aceste doua sentimente ti-au daunat, numai tu vei avea de suferit daca vei continua asa. Invata sa ierti si continua-ti viata, aminteste-ti ca meriti sa fii fericit.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *