seki.ro

Ce sunt cuticulele?

Cuticulele sunt intalnite la baza unghiilor si imbina unghia cu pielea. Au structura unei pielite mai subtiri iar atunci cand nu sunt ingrijite cum trebuie pot creste prea mult si ofera un aspect neplacut unghiilor tale. Si cine isi doreste o imagine neatragatoare a acestora?

Majoritatea persoanele decid fie sa le taie cu unghiera, fie sa le taie cu un forfecut. Insa exista forfecute profesionale cuticule ce sunt create special pentru indepartarea cuticulelor. In urma diferitelor cercetari s-a aflat cum ca taierea lor nu este recomandata.

Care este rolul cuticulelor?

Asa cum genele sunt facute pentru a proteja ochiul nu pentru a da un aspect placut neaparat, asa si cuticulele sunt facute pentru a proteja unghia. Insa nu ma refer la suprafata unghiei, ci la baza ei de la radacina, acolo unghia este vascularizata. Ei bine acel loc trebuie protejat de infectii produse de bacterii, fungi sau diferiti virusi. Rolul pe care il au este unul foarte important, daca stii cum sa tai cuticulele cat sa nu afecteze aceasta trecerea a unghiei la radacina ne vei expune deschiderea respectiva ce este sigilata cu ajutorul cuticulei.

Care este diferenta intre forfecute profesionale cuticule si impingatorul sau betisorul de cuticule?

Da intr-adevar, o cuticula taiata  cu forfecute profesionale cutile va creste mult mai repede decat una impinsa de un impingator de cuticule deoarece impingatorul va actiona in sensul invers cresterii lor inhibandu-i puterea de a creste. Dar in cazul in care cuticula este prea mare trebuie sa fie taiata pana la un nivel in care sa nu afecteze sanatatea unghiei, avand ca scop obtinerea unei manichiuri perfecte.

Dumnezeu a creat pe om cu atata perfectiune si asa cum fiecare organ are rolul lui, asa si fiecare cuticula in parte isi va face munca ei. De aceea daca doresti ca tu sa ai un aspect placut al cuticulelor poti alege oricare din metoda de mai sus atat timp cat respecti si nu afectezi functia pentru care a fost creata aceasta.

Cum ingrijim cuticulele?

Dupa cum am mentionat anterior, cuticula la unele persoane este aproape inexistenta, insa ea exista acolo pe undeva, si la alte persoane poate ajunge sa acopere jumatate de unghie, aici vorbim despre cel mai exagerat caz. Tipul de cuticula difera de la o persoana la alta la unele persoane – pielita respectiva poate sa fie groasa, la alte persoane poate sa fie subtire. Unele persoane nici nu au asa zisa problema, sau mai bine exprimat grija de a-si taia in mod constant cuticulele, pentru ca nu le afecteaza in nici un mod aspectul acestora.

Cel mai eficient mod prin intermediul caruia poti sa indepartezi usor cuticulele, este acela de a le inmuia in apa calduta si de a le exfolia cu diferite gomaje, iar in cazul in care pielita este mai groasa poti folosi forfecute profesionale cuticule finisand munca prin impingerea cuticulelor ramase spre baza unghiei.

In acest mod nu se va produce trecerea de bacterii in interiorul circulatiei si unghiile tale isi vor mentine sanatatea si aspectul frumos.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *