Ce au in comun Oprah, Coco Chanel, Mark Zuckerberg sau Steve Jobs? Nici una din aceste personalitati nu a absolvit o facultate. Daca drumul spre succes fara o astfel de diploma este o cale departe de a fi usoara, se pare ca a fost urmata de unele din cele mai de succes persoane din istorie. Facultatea nu este chiar pentru oricine, iar daca planuiesti sa reusesti fara ea, iata in continuare cateva modalitati de a-ti indeplini obiectivele.

1. Obtine cunostinte in stilul autodidact. Ai auzit de scoala Google? In ziua de astazi poti afla si invata despre absolut orice subiect te intereseaza, printr-o simpla cautare. Te documentezi de pe pagini in domeniul de interes, de pe bloguri, carti si reviste. Poti face si cursuri gratuite, orice te ajuta sa iti imbunatatesti cunostintele.

2. Castiga experienta si imbogateste-ti portofoliul. Cunostintele nu iti sunt de mare ajutor daca nu incepi sa le aplici in cariera. Investeste-ti timpul si in castigarea de experienta, pe cat de mult posibil, si adauga cat mai multe pozitii la portofoliul tau.

3. Invata abilitati care sunt cautate. Doar pentru ca nu ai o diploma in domeniul in care activezi nu inseamna ca nu poti sa inveti abilitatile necesare. Majoritatea angajatorilor cauta persoane de incredere, cu atitudine pozitiva, cu o etica a muncii bine inradacinata si care sa poata munci bine sub presiune. Cea mai buna cale de a invata aceste abilitati este prin experianta.

4. Construieste-ti o echipa de mentori. Unul din secretele unei cariere de succes este sa iti formezi un set de mentori care te vor ajuta pe parcursul intregii cariere. Conecteaza-te cu persoane care sunt in pozitia in care iti doresti sa ajungi, invata-le secretele si urmeaza-le intelepciunea.

5. Cunoaste-ti optiunile. Chiar daca nu ai facut o facultate, exista un numar mare de oportunitati ce te pot ajuta sa iti construiesti o cariera de succes.

Poate fi o adevarata provocare, insa nu este imposibil. Trebuie sa iti amintesti ca oricand poti obtine si acea diploma, daca se dovedeste a fi absolut necesara. Cu toate acestea, daca te concentrezi suficient asupra obiectivelor, continui sa iti imbogatesti cunostintele si iti extinzi reteaua de relatii, vei ajunge sa ai cariera de succes pe care intotdeauna ti-ai dorit-o.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *