Reducerea colesterolului pe cale naturala

Colesterolul este o substanta similara grasimilor care este necesara corpului pentru productia de celule, anumiti hormoni, membrane celulare, vitamina D si altele. Este necesar de asemenea si pentru indeplinirea altor functii. Pentru toate acestea insa este necesara o cantitate infima. Anumiti factori, in special dieta si stilul de viata pot cauza cresteri ale nivelului de colesterol. In cele din urma poate sa creasca riscul de afectiuni cardiace. Desi medicamentele sunt prima solutie la care apelam de obicei cand suferim de o afectiune, pentru reducerea colesterolului pot fi folosite si tehnici naturale.

Aceste tehnici sunt indeosebi favorabile pentru persoanele ce nu pot lua anumite medicamente datorita altor afectiuni, datorita varstei. Combinate cu miscare fizica si odihna suficienta, aceste metode naturale sunt foarte eficiente pentru scaderea nivelului de colesterol.

Trebuiesc incluse in alimentatie alimente bogate in fibre. Acestea se comporta asemanator unui burete in organism – absorb colesterolul. Fibrele pot fi obtinute din fructe si legume, cereale si derivate din acestea.

Evitati alimentele bogate in grasimi saturate. Acestea cresc nivelul colesterolului in organism, afectandu-l si mai mult. In esenta trebuie evitat asa-numitul „junk food”.

Grasimile mononesaturate si polinesaturate sunt clasificate ca si grasimi sanatoase. Pe langa faptul ca imbunatatesc nivelul de colesterol, ajuta de asemenea reducerea inflamatiilor, regleaza ritmul cardiac si au de asemenea si alte beneficii asupra organismului.

Un corp activ este si un corp sanatos, de aceea sunt recomandate si exercitiile fizice zilnice. Acestea pot sa ajute, in cazul unei persoane cu probleme, la reducerea nivelului de colesterol cu pana la 10%. Chiar si o simpla plimbare zilnica poate ajuta foarte mult, nu este important tipul de miscare, atata timp cat este facut regulat.

Principalii factori ce ajuta la scaderea nivelului de colesterol pe cale naturala sunt reprezentati de dieta si de exercitii fizice. De aceea o schimbare in stilul de viata este optiunea cea mai la indemana cand vine vorba de scaderea pe cale naturala a nivelului de colesterol din organism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.