Starile pe care le experimentam in fiecare zi sunt cele care afecteaza mai mult decat gandirea, starea emotionala. Organismul resimte oboseala, frica, lasitatea si asta se vede cu ochiul liber. Ori te ingrasi ori slabesti prea tare explicatiile pot sta in starile prin care treci si tipul de caracter.

Frica este cel mai mare dusman al organismului. Din frica dezvoltam si fobii insa dincolo de asta nu este exclus sa ajungi la acumulare de kilograme. Oamenii supraponderali sunt oameni fricosi pentru ca dezvolta in ei teama; organismul le dicteaza ca trebuie sa devina puternici si ajung sa manance mai mult. Suna mai bine ideea dea face fata problemelor cu starea de foame inlaturata.

La opus se afla lasitatea care te slabeste si la propriu si la figurat. Pentru ca intervine tendinta de a lasa totul balta, de a gasi mai tarziu solutii, de a fugi oarecum de responsabilitati si de tot ceea ce te inconjoara. De ce sa mai mananci cand si asta inseamna sa faic un efort, o alegere?

Desigur, pare greu de crezut insa este adevarat. Oamenii au dezvoltat si teorii ce-i drept rustice si rudimentare despre astfel de cazuri. Spun ca cel ce se ingrasa are o viata buna fata de cel ce devine compatimit cand slabeste pentru ca se streseaza sau o avea el un motiv sa ajunga astfel. In toate acestea acevem nevoie de armonie. Cand din interior ne simtim bine asta se vede si la exterior. Si nu tine numai de complicatii medicale ci de spirit si de gandurile pozitive, de modul de a gandi. Cand nu mai exista un echilibru si o ordine intervine o dezordine in organismul tau, de unde si bolile.

Avem nevoie de mai multa atentie acordata organismului, avem nevoie de mai multa atentie fata de starile pe care le traim. Avem nevoie de liniste si armonie.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *