De obicei se ajunge la pilula de a doua zi in caz ca s-a rupt prezervativul sau ai uitat sa iti iei anticonceptionalele.

Pastile de a doua zi este indicat sa o folosesti atunci cand ai intretinut relatii sexuale neprotejate si doresti sa impiedici o sarcina nedorita. Avem la dispozitie 72 de ore pentru a apela la pastila de a doua zi . Este important sa stiti ca daca se depaseste termenul de 72 de ore pilula nu-si mai face efectul. Pilula actioneaza la nivel hormonal impiedicand astfel ovulul fecundat sa se fixeze in uter.

Trebuie sa stii ca pilula de a doua zi nu te protejeaza de o boala cu transmitere sexuala. Pastilele de a doua zi au si efecte negative asupra organismului. Iti poate provoca senzatii de voma, greata, dureri de cap sau burta precum si varsaturi. Ele dispar rapid nu trebuie sa iti faci prea multe probleme. De asemenea administrarea pilulei mai duce la intarzierea menstruatiei chiar si 10 zile.

Este recomandat sa nu fie folosita mai mult de 3 ori pe an ,pentru ca are si efecte negative asupra ficatului.

Multe persoane se intreaba cat de eficienta este aceasta metoda. Pai depinde la cat timp este administrata dupa accident si daca este corect administrata. Pentru ca eficienta sa fie cat mai mare este recomandat sa se aplice in primele 24 de ore deoarece are o proportie de 95% legat de siguranta.

Este indicat daca la administrarea pilulei apar varsaturi sa aplicati si o a doua pilula, e posibil ca organismul sa nu fi avut timpul necesar pentru a asimila prima pilula.

Piulula de a doua zi nu este recomandata tuturor pesoanelor. Pilula nu este recomandata pesoanelor alergice la levonorgestrel precum si a alor ingrediente de pe prospect. Nu este recomandata nici fetelor care au varsta mai mica de 16 ani precum nici femeilor deja insarcinate.

Inainte de a apela la pilula de a doua zi informati-va in legatura cu anumite aspecte.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *