Pacient vandut cu 8 euro

Sistemul medical romanesc este caracterizat de instabilitate, haos si dezordine, incat peste tot unde ai merge nu poti realiza nimic daca nu dai o mica atentie, menita sa iti asigure controlul medical, chiar si in cazul urgentelor.

Nu ne mai mira deloc cand citim articole in care copii de varste fragede sunt lasati nesupravegheati intr-un spital si isi gasesc sfarsitul in mod tragic sau atunci cand citim cat timp pierdem in salile de asteptare ale spitalelor judetene. Mai nou se pare ca nu avem dreptul decat la 3 trimiteri pe an pentru efectuarea analizelor, de care ar trebui sa beneficiem in mod gratuit.

Din acelasi subiect, al noutatilor sau ciudatenilor din sistemul medical il reprezinta si tranzactionarea pacientilor intre medicii de familie. Astfel, multi ieseni si galateni s-au trezit peste noapte la un alt medic de familie fara ca ei sa isi dea acordul.

Pacient vandut cu 8 euro

Dupa ce am aflat deja ca pacientii se tranzactioneaza ca pe un bun mobil, ca si cum ar fi un pachet de unt sau o punga se sare intre medicii de familie, nu ne-a ramas decat sa ne interesam de valoarea cu care se tranzactioneaza aceste operatiuni. Si uite asa, am aflat ca un pacient este vandut cu o suma de 8 euro, valoare mult prea neinsemnata in sistemul medical. Dar daca ar fi sa luam in calcul faptul ca un medic de familie poate avea si pana la 2.000 de pacienti, iese un profit de peste 160.000 de euro, pentru acel medic care isi vinde pacientii.

Unii le-ar gasi scuze si ar incerca sa spuna ca pacientii au venit de buna voie la medicul respectiv, insa stim cu totii cat de viclean este sistemul medical si nimeni nu isi va asuma vina pentru cele intamplate. Pacientii au dreptul de a renunta la medicul „cumparat” printr-o simpla cerere, dar cei mai multi nu vor sa mai colinde drumurile si cabinelete altor medici si se conformeaza situatiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.