DetroitCa in orice domeniu exista o perioada de crestere, apogeu si bineinteles declin. Acest lucru se intampla si in cazul oraselor. Sunt multe orase din lume care au fost adevarate metropole in perioada lor de apogeu, insa avand in vedere coruptia si crizele financiare acestea au ajuns sa fie in stare de insolvabilitate economica, stare din care este aproape imposibil sa revina.

Detroit, USA

Detroit este supranumit si orasul motoarelor, datorita numeroaselor fabrici de automobile care era amplasate in oras. Industria auto si industria grea sunt elementele care au dus la dezvoltarea orasului in timp si sa faca din acesta o adevarata metropola, o forta economica in Statele Unite ale Americii. In ultima perioada insa, orasul a decazut serios. Fabricile din oras au inceput sa isi trimita activitatile in alte locatii ce a dus la un dezechilibru financiar. Acest lucru in combinatie cu coruptia in crestere si cu nivelul scazut de trai a dus la prabusirea orasului. Orasul a declarat in mod oficial ca este in faliment. Majoritatea investitorilor refuza sa arunce fonduri in oras deoarece conditiile de trai sunt foarte sarace si rata criminalitatii este deosebit de ridicata.

Tripoli, Libya

Tripoli a fost un mare centru comercial in Orientul Mijlociu. Acest lucru a luat sfarsit odata cu inceputul crizei civile din timpul regimului Gaddafi. Avand in vedere ca piata neagra era in crestere in aceasta perioada, rata de conversie a dinarului libian a scazut foarte mult ce a dus la o blocare totala din punct de vedere economic. Acest lucru a dus la cresterea ratei criminalitatii si la probleme medicale in jurul orasului. Turismul a avut si el la randul sau de suferit. Rata somajului este imensa si oamenii abia au ce manca datorita conditiile cu adevarat mizerabile de trai. Coruptia din economie a dus la decaderea unui oras cu adevarat maret.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *