Coco PalmsExista un farmec aparte pe care il au orasele care au fost parasite de locuitori. In aceste locuri se pare ca timpul a ramas in loc si iti ofera o viziune destul de sumbra asupra modului in care se traia cand orasul era populat si viu.

Kitsault, Canada

Orasul Kitsault, este localizat in British Columbia, canada. Aceasta are mai bine de 100 de case, 200 de apartamente, un spita, un mall, o cinema, un centru sportiv si o banca. Ce altceva ti-ai mai putea dori de la un oras plasat atat de mult in nordul continentului. Singurul lucru care lipseste din acest loc, sunt oamenii.

Orasul a fost format in anul 1979 in jurul unu fabrici de productie de otel. Pentru o vreme orasul a mers foarte bine pana cand industria nu mai avea nevoie de cantitati mari de otel ce a dus la inchiderea acestuia in 1983, moment in care Kitsault a devenit un oras fantoma.

Totusi orasul ar putea reinvia, deoarece acesta a fost achizitionat de un antreprenor pentru suma de 5 milioane de dolari in anul 2004. Acesta spera sa reinvie orasul.

Coco Palms, Hawaii

Fiind cunoscut pentru faptul ca era locatia in care s-a filmat filmul clasic Blue Hawaii, insula Coco Palm nu mai este sub nici o forma un paradis tropical. Statiunea a fost deschisa in anul 1953 si multumita marketingului din filmul Miss Sadie Thompson, orasul s-a dezvoltat foarte rapid. Totusi odata ce a aparut Elvis Presley pentru a filma Blue Hawaii, statiunea a devenit foarte cunoscuta.

Pentru cateva decenii, se parea ca statiunea Coco Palms va fi una care va ramane in istorie ca fiind una de viitor, dar in anul 1992 aceasta a cazut victima uraganului Iniki. Marea parte a insule a fost lovita destul de puternic si a statiunea nu a putut sa achite costurile pentru reanimarea locatiei. Multe companii de asigurare au dat faliment dupa uragan si  nu au putu fi realizate reparatii, ce au dus la parasirea acesteia.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *