Vrei mai mult spatiu in care sa locuiesti? Nu trebuie sa te muti neaparat in alta locuinta mai mare daca ai deja o mansarda la dispozitia ta. Cu pretul metrilor patrati care se extinde de la an la an, a transforma o mansarda intr-un spatiu de locuit este cea mai buna solutie.

De obicei considerata a fi doar un spatiu in care se depoziteaza tot felul de obiecte de mobilier vechi, o mansarda ramane o camera totusi. Poate fi convertita intr-un spatiu de locuit. Living room, bucatarie, baie, dormitor..exista o serie de posibilitati pentru a transforma aceasta zona obscura intr-o camera de locuit.

Nu exista indoiala. O mansarda poate deveni o camera independenta. Optiunea de a transfroma o mansarda intr-u spatiu locuibil depinde in mare masura de inclinarea podelei si mai ales de natura constructiei in sine.

Ia in considerare ca pentru a face acest lucru posibil, inaltimea structurii trebuie sa fie mai mare de 1, 80 m, cu o panta a acoperisului de mai mult de 30%. O incadrare a mansardei de tip „W” este considerata pierduta, insa in cele din urma, poate fi si aceasta foarte bine aranjata.

Alegerea tipului de camera trebuie sa fie luata in considerare chiar inainte de reabilitarea mansardei. Deseori, proprietarul alege sa construiasca sub acoperis camera ce ii lipseste din casa. Oricum, cu toate ca poate fi considerata o prioritate, alegerea tipului de camera poate fi ghidata de catre profesionistii care trebuie sa o transforme.

De exemplu, acestia te vor sfatui in legatura cu mobila si pieselor ce pot fi suportate de catre podeaua de acolo. Daca nu este prea rezistenta si puternica, va trebui sa fie intarita. In acest fel, gradul transformarii va creste, ceea ce presupune si costuri mai mari. Mansarda poate fi trandformata in bucatarie, dormitor, camera de zi sau birou, daca este suficient de intinsa. In plus, este chiar pozibil sa instalezi chiar si o baie sau un loc de joaca pentru copii aici.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *