Daca tocmai ai trecut printr-o despartire, cu siguranta ceea ce simti este confuz. O parte din tine este ranita, o parte este plina de furie, o alta parte nu poate trece peste fostul/fosta. Daca partenerul de care tocmai te-ai despartit ti-a fost alaturi o buna bucata de timp in perioada anterioara, iti va parea foarte dificil sa iti imaginezi viata fara el sau ea, asta cel putin pentru o vreme. Oricum s-ar prezenta situatia, nu e recomandat sa te gandesti la acea persoana de care te-ai despartit in continuu, zi de zi. Mai degraba iti vezi de viata ta!

Detaseaza-te: incepe cu inceputul – scapa de fotografii, cadouri si orice alte lucruri care iti pot aduce aminte de el/ea. Pune toate aceste lucruri intr-un sac sau intr-o cutie si ascunde-le intr-un loc in casa unde nu ai acces si nu mergi prea des. Inlatura orice semn si articol care ti-ar putea aminti prezenta fostului partener.

Ocupa-ti timpul! Daca esti student, citeste si dedica-te invatatului. Daca lucrezi intr-un birou, da-ti toata silinta! Nu numai ca te va ajuta sa treci peste episodul trist al despartirii si amintirilor, dar te poate propulsa pe partea academica si profesionala.

Socializeaza! Un mare dezavantaj de a fi intr-o relatie serioasa este ca nu mai ai suficient timp sa socializez; majoritatea timpului il petreci cu partenerul, uneori atat de mult incat ajungi sa nu te vezi cu unii prieteni cu lunile. Daca acest caz ti se aplica si tie, acum, ca tocmai ai incheiat relatia, poti folosi timpul recuperand de unde ai ramas cu vechii prieteni. Asa ca iesi, cunoaste oameni noi, fa-ti noi prieteni, reia discutiile cu cei cu care nu ai mai vorbit de mult; iti vei ridica astfel moralul si vei putea uita mai usor trecutul.

Iesi la intalniri! Desi nu toti sunt de acord ca e o metoda buna de a uita fostul partener, a iesi la o intalnire cu alta persoana ajuta! Daca esti prea ocupat cu munca si te incumeti, le poti cere prietenilor sa-ti faca lipeala si sa-ti aranjeze intalniri. Sau poti iesi cu alti fosti/alte foste cu care ai ramas in relatii de prietenie. Pe scurt, ramai in compania sexului opus, te va ajuta sa uiti mai usor, poate ca doar temporar, dar ajuta.

Invata ceva nou! Da-i creierului ocupatie, invata o limba straina noua, un dans, un sport, orice ai chef. Nu trebuie sa fie ceva la care ai aspirat sau te-ai gandit mai demult, poate fi ceva cu totul nou, pune-te intr-o situatie noua si bucura-te de surprizele ce le vei intalni pe parcurs.

Mergi intr-o vacanta – la mare, unde te poti bucura de soare, nisip si sporturi nautice; – la munte, unde poti face drumetii, practica alpinismul, mergi cu cortul, sau mergi la tara, la bunici sau intr-o statiune linistita unde sa te rupi de rutina zilnica. Un sfat totusi: oriunde ai ajunge, asigura-te ca nu ramai din nou singur/a.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *