Cea de a cincea generatia a familiei Intel Core, numita Broadwell, se lasa inca asteptata. Chiar si asa cei de la Intel par a avea grija de utilizatorii care vor ceva nou si nu vor sa mai asptepte. Recent, in cadrul conferintei Computex, Intel a anuntat ca vor lansa 3 noi procesoare pe piata.

Intel Devil's Canyon
Intel Devil’s Canyon

Printre acestea gasim doua procesoare ce vor face parte din familia Devil’s Canyon si un procesor din batrana familie Pentium. Procesoarele Intel Core i7 4760K si Intel Core i5 4690K vor face parte din a patra generatie a familiei Core. Acestea vor reprezenta noi modele din seria Haswell si sunt destinate pentru utilizatorii entuziasti de PC.

Aceste doua procesoare din seria Devil’s Canyon vor avea ceva in plus fata de cele de pana acum. Vorbim aici in special de i7 4790K, care va fi primul procesor din gama Intel care va rula la viteze de 4 GHz. Trebuie specificat ca in ultimii ani aceasta frecventa a mai fost atinsa de procesoarele companiei. Ce diferentiaza acest procesor de restul, este capacitatea acestuia de a rula la o viteza de baza de 4 GHz pe toate cele 4 nuclee. In trecut cele care ajungeau aceasta frecventa o putea face doar prin folosirea modului Turbo. Technologia da posibilitatea de ridica frecventa de functionare a procesoarelor Intel pentru o perioada determinata pentru 1 sau 2 din nucleele procesorului. Astfel Intel Core i7 4790K va ajunge la frecvente de 4.4. Ghz folosind tehnologia Turbo.

Cat despre fratele mai mic al acestuia Core i5 4690K, acesta va functiona la o viteza de baza de 3.5 GHz si va putea ajunge pana la 3.9 GHz folosind aceeasi tehnologie.

Intel a afirmat ca procesoarele Devil’s Canyon au fost realizate intr-o perioada de timp foarte scumpa. Echipa care s-a ocupat de dezvoltarea acestora au avut cateva reguli stricte: sa nu schimbe coolerul, sa nu schimbe socket-ul si sa foloseasca chipset-urile actuale.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *