De ce suntem atat de obositi in ultima vreme? Suntem supraincarcati si supraevaluati la locul de munca si nu mai apucam sa mai facem nimic pentru noi insine, pentru a ne relaxa si destresa putin. Trebuie sa ne impartim intre munca, familie, rutina noastra de zi cu zi si intre toate celelalte activitati pe care trebuie sa le facem zilnic. Nu este de mirare ca suntem atat de stresati, dar mai ales atat de obositi si nu ne putem nici macar bucura de un somn odihnitor si bine meritat.

Avem nevoie de mai multa vitamina D. O mare parte dintre noi sunt lipsiti de vitamina D in organisme, vitamina care ne protejeaza impotriva osteoporozei si a altor cateva boli si afectiuni ale organismului. Vitamina D ne pazeste de asemenea si ne ajuta in lupta impotriva cancerului si a tensiunii arteriale ridicate. Pe langa vitamina D, si alte vitamine si minerale sunt benefice pentru noi si ne ajuta sa invingem oboseala si stresul: vitamina C, vitamina A, vitamina B.

Ai probleme cu sinuzita. Ai caile respiratorii infundate si te plangi mereu de dureri de cap si de alte dureri. Asta se cauzeaza tot de pe urma oboselii, a lipsei de somn suficient si a unei activitati exagerate la locul de munca. Si statul in curent sau expunerea la frig si la umezeala, fara protectie te pot imbolnavi si iti pot provoca stari urate.

Ai probleme cu glutenul. Daca tu consumi o mare parte de alimente bogate in gluten ca orzul, graul, secara, de fapt orice tip de cereale , risti sa obtii o reactie de imunitate din partea instestinelor, care poate provoca o inflamare care previne absorbtia nutrientilor, lasandu-te nu foarte bine hranit si cu un stomac suparat, care iti va cere socoteala.

Asadar, oboseala exagerata se datoreaza de fapt unor lipsuri sau a unor exagerari facute tocmai de noi, asa ca este timpul sa ne dam seama ce ne lipseste si ce trebuie sa facem pentru a fi sanatosi si fericiti.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *