Cititul a fost una din cele mai vechi pasiuni ale omenirii, incat, inca de la aparitia primelor ziar,e marii cunoscatori ai alfabetului au avut ocazia de a-si fructifica aceasta abilitate, incat au ajuns sa fie dependenti de noutate si de informatii. Trecerea timpului a impus ca tehnologia si istoria sa evolueze si sa conduca la crearea celor mai cunoscute carti scrise de persoane pasionate de lectura.
Motive pentru care continui sa citesti
- iti dezvolti constant apetitul pentru necunoscut in dorinta de a acumula cat mai multe informatii folositoare pentru dezvoltarea propriei personalitati;
- lectura ii permite mintii umane sa patrunda in acele actiuni si ganduri din univers care il fac pe om sa isi dezvolte si sa isi fructifice intelegerea si priceperea, incat sa dea roade imaginatiei constructive. Transpunerea in diferite istorii, momente si actiuni ne face sa intelegem mai bine cum au fost acele timpuri si care a fost efectul lor in consolidarea istoriei nationale.
- prin lectura, oamenii isi fructifica pasiunea si ajung sa achizitioneze din ce in ce mai multe carti, motiv pentru care ajuta si organizatiile de binefacere, precum si scriitorii, care au o sursa de venit din aceasta activitate.
- participarea activa la lumea din jurul lor ii face pe cititori sa experimenteze diferite stari, sa intre in pielea personajelor si sa se gandeasca cum ar fi actionat in diverse momente.
- lectura este un mijloc prin care ne putem fructifica atentia si concentrarea, incat atunci cand suntem implicati in procesul de citire, ne implicam profund si ne distragem atentia de la alte elemente din mediul nostru si ne concentram doar pe lectura.
- lectura este un mijloc de reusita pe plan profesional, deoarece se intampla sa participam la multe jocuri si concursuri de cultura generala din care avem posibilitatea sa fim remarcati de marile companii in domeniul Resurselor Umane sau al Publicitatii.