iOS
iOS

Cu totii probabil ca avem in ziua de astazi un telefon, un smartphone. Sansele ca acel smartphone detinut de dumneavoastra sa ruleze pe sistemul de operare Android. Android-ul este un sistem de operare realizat de cei de la Google pentru smartphone-uri, tablete si alte dispozitive mobile. Cota de piata detinuta de acestia este una impresionanta, in momentul de fata acestia detinand mai bine de 80 de procente. Enorm daca stam sa ne gandim la multitudinea de sisteme de operare aflate pe piata.

Acest lucru are insa sa se schimbe in anii ce urmeaza. International Data Corportation a eliberat un studiu in care sunt prezentate date cu privire la cum se va transforma piata sistemelor de operare destinate dispozitivelor mobile. Acestia au realizat o previziune pentru urmatorii 4 ani.

Conform acestor date in anul 2018 cota de piata a celor de la Android va scade la doar 77.6%.  Chiar si cu aceasta scadere de procente Google tot ar urma sa domine detasat piata. Urmaritorul de pe locul 2 este la o mare distanta de acestia. In prezent Apple cu al lor iOS detine o cota de piata de doar 14.8%. Se preconizeaza ca acestia vor fi si ei in scadere si vor ajunge la un procent de doar 13.7%. In scadere cu 1.1 procente.

Sistemul de operare BlackBerry se preconizeaza ca va fi aproape de a fi uitat, avand un procent de 0.8% actual, care va scade la doar 0.3%. In momentul actual 0.7% din cota de piata este detinuta de restul sistemelor de operare despre care putini am auzit sau nu au o mare notorietate pe acestea. Acestea se pare ca vor detine o cota in crestere pana la 2.1%.

Alte sisteme de operare care pare ca vor inregistra cresteri pe piata ar fi Tizen. Sistemul de operare este dezvoltat de Samsung si pentru inceput acestia vor lansa un telefon cu acest sistem de operare in Rusia in lunile urmatoare.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *