aluminumairbattery car
aluminumairbattery car

Anul trecut, Phinergy si Alcoa au anuntat ca dezvolta o baterie de tip aluminiu-aer care ar putea alimenta o masina electrica oferindu-i o autonomie de peste 1600 de kilometri, mai exact 1600 km. Chiar si cu aceasta autnomie, masina va trebui sa realizeze opriri pentru a se alimenta cu apa la fiecare 2-300 kilometri. Acum compania a inceput sa testeze tehnologia folosind un automobil pe circuitul de Formula 1 din Montreal, Gilles-Villeneuve.

Cu exceptia masinii Tesla Model S care are o autonomie de 500 de kilometri, majoritatea masinilor care au baterii clasice de tip lithium-ion ofera o automonie destul de limitata pana la urmatoarea alimentare. Sunt mai multe companii care lucreaza la noile baterii de tip lithium-aer. totusi una din problemele cu care se confrunta aceste companii este faptul ca aceste noi baterii de tip metal-aer au ajuns sa cedeze din cauza dioxidului de carbon eliminat.

Bateria de tip aluminiu-aer a celor de la Phinergy si Alco funtioneaza pe baza unui sistem care foloseste energia eliberata de reactia dintre aluminiu si apa cu oxigen cu scopul de a produce electricitate. Acest lucru se realizeaza prin intermediul unui catalizator bazat pe argint cu o structura unica oferind oxigen in celulele care se confrunta cu moleculele de dioxid de carbon. Compania afirma ca distantele parcurse, preturile de cumparare si preturile de intretinere pentru un astfel de automobil sunt comparabile cu preturile din industria automobilelor din prezent.

Deoarece placile bateriilor de acest tip nu sunt reincarcabile ele vor necesita o schimbare la un anumit interval de timp. In timpul in care conduci in oras majoritatea energiei electrice va fi data de o baterie de tip lithium-ion dar in timpul calatoriilor lungi bateria de tip aliminiu-aer ar fi solutia. Aluminiul care a fost folosit in aceste baterii va fi mai apoi reciclat.

Industria auto pare a fi pe cale de a rezolva problema automiei in cazul vehiculelor electrice.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *