Atunci cand suntem tineri si avem aproximativ 20 si ceva de ani, experimentam ceea ce se numeste teama de a nu pierde ceva. Acest fenomen este destul de cunoscut si de intalnit in randul tinerilor si se explica prin faptul ca atunci cand urmaresti un prieten pe Facebook sau Instagram, iar acesta face un lucru ce-l face sa para ca are parte de cea mai tare perioada din viata lui, iar tu stai singur acasa urmarind un serial.

FOMO (fear of missing out) este o forma periculoasa de anxietate sociala care afecteaza din ce in ce mai multi oameni.

Odata ce inaintam in varsta o serie de lucruri devin tot mai neimportante pentru noi, cum ar fi:

Un iubit/ O iubita. Ce ne face sa credem ca am pierdut aceasta sansa de a avea un nou iubit? Este foarte simplu. Cuplurile pe care le vedem zilnic pe strada, ne fac sa ne simtim ca si cand ceva ne-ar lipsi, iar noi in loc sa facem ceva in acest sens, ne pierdem timpul cu o cafea, un sandwich sau telefonul mobil sau orice alt obiect neinsufletit.

O noapte in oras. De ce nu mai iesim in oras, in week-end asa cum o faceam? Pentru ca avem impresia ca am putea rata ceva extraordinar sau astfel putem salva niste bani. Un film este mai interesant, decat sa socializezi cu alte persoane. GRESIT!

O excursie de un week-end. De ce nu mai facem mici excursii de un week-end? Pentru ca Facebook si Instagram au grija ca acea excursie sa para cel mai tare lucru din lume, sau cel putin asa credem. In realitate, ori suntem faliti ori nu vrem sa iesim cu aceleasi persoane.

Shopping. Nu mai mergi la shopping atat de des cum o faceai din cauza emailurilor primite zilnic, care te anunta de reducerile incendiare, care nu sunt atat de mari, cand nu ai bani. Si asa „falit” cum esti, te uiti la dulapul tau cu haine si incerci sa combini diferite piese pentru a fi la moda.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *