Romania este o tara frumoasa, localizata in Europa de Sud Est, fiind a opta tara ca suprafata de pe continentul european, mai exact 238 391 Km patrati. In ceea ce priveste industria turismului , Romania sta foarte bine in privinta numarului de atractii turistice ce pot fi vizitate, in acestea incluzand, monumentele istorice, castelele, muntii si plajele. De aceea am decis sa va prezentam 5 din cele mai interesante locuri de vizitat in Romania.

Castelul Peles

Castelul Peles este unul din cele mai importante monumente istorice, castelul fiind realizat de arhitectii Karel Liman si Johannes Schultz, fiind construit in Sinaia, Prahova, in anul 1914, la o distanta de 27 mile de frumosul oras Brasov. Pe perioada vizitei acestui monument, puteti admira frumusetea arhitecturii castelului precum si luxul in care traiau domnitorii acelei perioade.

Salina de la Turda

Salina Turda poate fi gasita pe Valea Sarata, si are o vechime de 13 milioane de ani, si o greutate totala de 38 milioane de tone. Turistii pot admira frumusetea naturala a acestui loc. In interiorul acesteia puteti vizita sala Altarului, Mina lui Rudolf, Mina Terezia si camera Ghizela.

Sfinxul din Bucegi

Sfinxul din Bucegi poate fi gasit in munctii Bucegi, la o altitudine de 2 216 metri. Sfinxul din Bucegi a fost numit in acest fel deoarece se aseamana unei cap uman, si are o a asemare cu sfinxul egitean.

Palatul Poporului

Palatul Poporului, de asemenea cunoscut si sub numele de Palatul Parlamentului este cea de a doua cladire din lume ca marime dupa Pentagon si prima din lume dupa greutate. Sa va faceti o idee cu privire la cat este de mare, aceasta este cu 2% mai mare decat piramida lui Keops. Palatul Parlamentului are aproximativ 1000 camere, doua parcari subterane si 3 librarii.

Soseaua Transfagarasan

Una din cele mai spectaculoase drumuri din lume, Transfagarasanul este cu siguranta una din atractiile pe care nu le poti rata. Construit intr anii 1970 si 1974, sub regimul comunist, aceasta minune a arhitecturiim a dus la pierderea multor vieti pe perioada constructiei. Transfagarasanul este disponibil publicului intre 1 iulie si 31 octombrie, restul anului fiind inchis datorita sezonului rece.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *