Fata in fata laptopuluiFata in fata laptopului

Internetul reprezinta una dintre cele mai utile inventii ale tuturor timpurilor. Acum ca suntem obisnuiti cu el, ne este incredibil de greu sa ne imaginam cum ar fi sa ne descurcam fara el. Sa stai pe canalele de muzica pentru a prinde clipul favorit, sa te uiti la toate filmele proaste de pe Po TV in speranta ca nimeresti unul vin, sa fie nevoie sa citesti o carte intreaga pentru a gasi raspunsul la o intrebare.

Vrei sa stii care este cea mai rapida pasare din lume? Poti banui ca e strutul, dar daca cineva sustine altceva, ce faci? Intri pe Google si vedeti exact ce si cum. Daca nu ar mai exista internetul, ar trebui sa cautam un atlas zoologic si apoi sa cautam informatiile necesare. Daca e unul nu foarte bun, s-ar putea sa nu precizeze astfel de lucruri, asa ca trebuie sa apelezi la o alta carte. Suna horror cand te gandesti la persoanele care trebuiau sa faca astfel de lucruri pentru ca nu exista internetul. De fapt, chiar asa a aparut binecunoscuta serie „Guiness, Cartea Recordurilor”, care aduna curiozitati si recorduri din toata lumea pentru a clarifica dezbaterile care aveau loc si nu exista un raspuns exact intr-un loc anume.

Din fericire, lucrurile au evoluat mult de atunci. Acum, poti sa te afli afara sau in pub si cand apare o astfel de intrebare, nu e nevoie decat de simpla cautare pe „Goagle” pentru a rezolva dilema.

Romania beneficiaza si de una dintre cele mai bune viteze de internet din lume. Aceasta se afla pe locul sase mondial, momentan, dupa state mult mai dezvoltate, precum Hong Kong, Singapore, Coreea de Sud, Japonia si Israelul. Merita precizat faptul ca acum doi ani ne aflam pe locul trei in lume. State mult mai dezvoltate ca noi, precum Statele Unite, Belgia, Suedia sau Regatul Unit se afla mai joc in clasament, dupa noi.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *