La fel cum multi altii dintre noi au facut, si eu am fost bona pentru un numar de copilasi, mai mici sau mai mari ca varsta. In timpul liber sau pentru bani, pentru a ajuta o mama stresata sau pentru a face ceva ce iti place, toata lumea face lucrul acesta din cand in cand.

Pentru unele persoane ocupatia de bona este practicata cu regularitate, acestea avand chiar cursuri absolvite cu diploma in acest domeniu. Multe scoli si institutii specializate ofera servicii si cursuri in acest domeniu, si tot mai multa lume, in special doamne si domnisoare se inscriu acolo si ajung prin a lucra full-time pe aceasta nisa.

Avantajele lucrului ca babysitter

In orice caz, chiar daca practici acest job part-time sau cu norma intreaga un avantaj sau doua tot poti obtine. Cum sa nu-ti placa sa te ocupi de un copilas dragut, mititel, care depinde doar de tine o perioada din zi sau din noapte, pentru a fi hranit, ingrijit, alintat si odihnit? Binenteles, ca nu exista doar beneficii emotionale practicand acest job, ci poti obtine si bani frumosi, uneori chiar timpul in care trebuie sa ai grija de o minune, sa ramana tot timpul tau liber, asta pentru ca el este cuminte, in legea lui, si tu te poti ocupa mai mult timp de tine si ne pasiunile tale, dar asta stand mereu tot in preajma celui mic.

Exista si cazuri in care o bona nu are parte numai de beneficii din treaba aceasta, ci are parte si de neajunsuri  cum ar fi: copii rautaciosi, obraznici si razgaiati care iti fac timpul petrecut cu ei mai mult un iad decat un rai, si ajungand chiar sa iti doresti sa nu te fi implicat in asa ceva. Dar, pentru a impiedica acest gen de situatii este bine sa fii atent, calm, sa le poti explica ce e bine, ce e rau pentru ca nu esti numai un ingrijitor de ocazie, ci si un parinte temporar.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *