Glass
Glass

Pentru majoritatea persoanelor Google Glass este un moft, o jucarie de 1500$ si pe buna dreptate. Sistemul Google Glass este inca in faza incipienta a proiectului si software-ul folosit este destul de „bugguit”. Asta in zilele bune deoarece in zilele mai putin potrivite vei ajunge probabil la concluzia ca ai dat 1500 de dolari doar pe o pereche de ochelari pe care nu o poti folosi la prea multe.

In timp ce Google lucreaza din greu la crearea unui sistem Google Glass rafinat pentru a il putea pregati produsul de o lansare publica, dezvoltatorii lucreaza din greu la utilizarea tehnologiei produsului pentru diverse situatii. Desi tehnologia poate fi folosita in diverse moduri, se pare ca nimeni nu s-a gandit sa foloseasca sistemul pe campul de lupta. Cei de la TrackingPoint se pare ca s-au gandit la o alternativa evidenta, dar care nu a fost dezvoltata de nimeni, deocamdata.

Am mai vazut pana acum arme montate independetn si camere integrate in acestea. Prin intermediul folosirii Google Glass vei putea obtine un HUD prin care poti utiliza arma de foc fara a te uita direct prin luneta acesteia. Mai simplu spus vei putea trage dupa un perete sau un obstacol doar prin scoatere armei de dupa acoperire. Tu vei avea o viziune clara asupra tintei spre care este indreptata arma si o vei pute elimina fara a te pune in pericol.

Suna SF dar aceasta este directia in care tehnologia o aduce in viitorul apropiat.  Aceasta nu este prima data cand sistemul Google Glass a fost sugerat pentru a fi folosit in ajutorul fortelor armate sau in fortele de politie.  In Statele Unite ale Americii sistemul Google Glass este deja folosit de Politie.

Este putin probabil ca o astfe de aplicatie pentru Google Glass va ajunge sa fie una facuta disponibila publicului lar, dar este destul de clar de ce nu ar ajunge la indemana fiecaruia

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *