mirror
mirror

Fiecare persoana are cel putin una sau doua fobii de care sufera. Fie ca este frica de paianjeni sau de locurile inchise, fobiile ajung sa dicteze modul in care privim anumite lucruri. Chiar si asa sunt unele fobii de care nu ai auzit pana acum, fobii care nici nu credeai ca exista.

Eisoptrophobia

Eisoptrophobia este frica de a privi oglinzile, mai exact frica de a fi pus in fata unei oglinzi si sa realizezi un contact spiritual cu lumea de dupa oglinda. Cei ce sufera de aceasta frica spun ca sunt constienti de faptul ca aceasta este una irationala. Frica acestora este deseori bazata pe superstitii, acestia se tem ca spargerea unei oglinzi va duce la ghinion sau faptul ca te uiti la o oglinda vei putea contacta lumea supernaturala ce se afla dincolo de ea. Aceasta fobie este asociata si frica de a iti apare cineva in spatele tau cand te uiti in oglinda, fobie ce e destul de intalnita totusi.

Demonophobia

Demonophobia este o frica anormala si persistenta care presupune existenta unor creaturi supernaturale printre persoanele normale. Cei ce sufera de aceasta fobie realizeaza ca aceasta este una erationala. Chiar si asa aceste persoane ajung sa se simta ciudat de fiecare data cand vorbesc despre demoni, cand intra singuri intr-o padure sau o casa intunecata.Cei ce sufera de o faza avansata a acestei fobii ii vei gasi probabil cu ceapa si usturoi in jurul gatului, crucifix-uri si alte metode de a alunga demonii.

Pentheraphobia

Chiar daca este o fobie de care probabil nu ai auzit pana acum, dar frica fata de mama soacra este una dintre cele mai intalnite fobii. Probabil ca toti cei care sunt casatoriti si au avut parte de o mama soacra au simtit intr-o oarecare masura acasta fobie. Daca e sa glumim pe aceasta tema, cea mai buna terapie in acest caz este divortul.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *