Un vis urat te afecteaza, iti provoaca o senzatie de frica si de anxietate si te poate lasa cu o senzatie destul de neplacuta. Visele sunt strans legate de subconstient si se poate identifica ceea ce incearca sa transmita din punct de vedere psihologic.

Desi exista multe teorii legate de interpretarea cosmarurilor, marea majoritate este de acord ca aceste vise sunt modalitati prin care creierul reactioneaza la diferite emotii. Mesajul transmis este specific pentru fiecare persoana, insa exista si asemanari intre cosmaruri, multi dintre noi avem vise asemanatoare in anumite momente ale vietii.

Cele mai comune cosmaruri sunt tratate in cele ce urmeaza. Desi nu ne afecteaza tot timpul, aceste vise provoaca un discomfort, rusine si chiar umilinta. In interpretarea viselor este importanta intelegerea sentimentului provocat – de cele mai multe ori acesta este raspunsul la ceea ce incearca subconstientul sa transmita.

Experienta mortii in vis este foarte traumatizanta, si poate lasa uneori impresia unei premonitii. De cele mai multe ori, moartea in vis, fie ca este propria moarte sau se refera la cineva apropiat, semnifica o importanta schimbare in viata proprie. O schimbare care este iminenta, iar daca se analizeaza sentimentul pe care l-a lasat visul (frica, furie, abandonare etc.) se poate identifica zi domeniul la care se refera. De multe ori moartea poate insemna sfarsitul unei relatii, iar emotiile transmise sa fie similare cu cele pe care le aduce aceasta.

A fi urmarit in vis semnifica frica si stare de anxietate in legatura cu un aspect al vietii. Mai poate semnifica tendinta celui care viseaza de a fugi de probleme, de a evita confruntarile. De obicei cel care viseaza este urmarit, insa daca este cel care urmareste pe cineva, problema se schimba radical. In acest caz visul inseamna realizarea unei ambitii, indeplinirea iminenta a unui obiectiv.

Foarte reale sunt uneori si visele in care unei persoane ii cad dintii, de obicei aceste vise semnifica o nesiguranta legata de aspectul fizic, sau o forma de respingere conectata cu propria parere despre sine.

Intelegerea semnificatiei cosmarurilor ajuta la identificarea acelor probleme din viata care trebuiesc tratate, care necesita atentie. Visele sunt o cale de comunicare cu subconstientul si ne ajuta sa ne intelegem mai bine propriile frici si temeri.

Blogger: Cezara I.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *