Exista diferite locuri care merita sa fie vizitate cel putin o data in viata. La nivel global sunt inregistrate aproximativ 150 000 de epave. Acestea sunt imprastiate peste tot in lume si sunt de la nave mici de pescuit pana la petroliere de dimensiuni imense. Chiar si asa se estimeaza ca exista mai bine de 3 milioane de epave nedescoperite in oceanele lumii.

Epavele au devenit adevarate puncte de interes pentru turisti. Este o atractie stranie care cuprinde orice turist ce viziteaza locul in care aceste nave au sfarsit.

Olympia

Olympia a fost un vas comercia ce a ajuns la mal in apropierea orasului Ktapola din Grecia. Aparent nava a fost adusa la mal de pirati in anul 1979 in timp ce vasul se intorcea din Cipru catre Grecia. Autoritatiel au incercat sa scoata vasul din golful in care a esuat insa fara succes. Nu au mai fost incercate operatiune de recuperare a vasului ulterior, acesta devenind in timp un adevarat monument in zona.

BOS 400

BOS 400 este o nava de origine franceza ce a ajuns la mal in Maori Bay in Africa de sud. Acesta fost tractat de un vas de origine rusa pe data de 26 iunie 1994. BOS 400 a fost cea mai mare macara plutitoare din Africa. In timpul tractarii o furtuna a rupt cablurile si nava a ajuns sa lovesca stancile de pe mal. Desi au fost multe incercari de a recupera nava, acestea au fost fara succes, foarte putine elemente fiind recuperate de pe epava.

La Famille Express

Epava navei La Famille Express se situeaza in apele de sud ale insulelor Turks si Caicos din Caraibe. Nava a fost construita in anul 1952 in Polonia si mare parte din viata si-a petrecut-o in serviciul Marinei Sovietice sub numele de „Fort Shevchenko”. In anul 1999 aceasta fost numita La Famille Express. Nu se stie exact care au fost cauzele care au dus la esuarea navei dar se spune ca Uraganul Frances din 2004 ar fi fost cauza principala.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *