Stim cu totii ca cafeina este una dintre cele mai consumate bauturi la nivel mondial. Indiferent daca vorbim despre cantitati mari sau mici, despre ciocolata, ceai negru sau cafea, oamenii o consuma foare mult. Totusi, la fel ca orice alt abuz, consumul in exces al cafelei poate avea efecte secundare. In continuare vom discuta despre principalele efecte adverse ale consumului de cafea. Iata care sunt inconvenientele:

In timp ce efectul adrenalinei se pierde , cortizolul incepe sa urce incet. Daca acest ciclu este repetat de mai multe ori si in mod regulat, atunci se creaza aceasi stare precum stresul cronic . Acesta se manifesta prin oboseala , anxietate, nervozitate, iritabilitate si imunitate scazuta.
O reteta dezastruoasa este sa ai un loc de munca stresant si sa bei cafea pentru a face fata. Eliberarile de adrenalina dau dependenta, puteti intreba orice parior pe jocuri de sport.

Dar se pare ca nevoia de dopamina este de fapt carligul care face atat de grea incercarea de a renunta la cafea. Cateodata cafeina din cafeaua consumata in mod regulat poate provoca intoleranta la gluten sau boala celiaca. Una dintre recomandarile de a scapa de consumul de cafea este folosirea unui supliment natural care este parte dintr-un amino acid neesential L-Tirosina . Acesta este un precursor natural al dopaminei produse de creier si ajuta oamenii sa fie alerti.

Desi exista multe studii care prezinta cafeaua ca pe un aliment sanatos si care ar fi benefica in diferite probleme de sanatate, exista la fel de multe studii care arata exact contrariul. Fiind acida, cafeaua poate deteriora in mod grav sistemul gastrointestinal. Astfel aceasta nu este deloc recomandata pentru cei care sufera de probleme gen ulcer, gastrita, colita, etc. Sa nu mai spunem ca unii o consuma dimineata pe stomacul gol la o tigara. Va inchipuiti putin ce se intampla in acel organism , care dupa orele de pauza de somn asteapta alimente nutritive pentru a se hrani si primeste un pachet de aciditate + chimicale si stimulenti puternici!

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *