Avand in vedere faptul ca in ziua de astazi suntem din ce in ce mai ocupati si prinsi in diverse activitati, laptop-ul a ajuns sa fie un partener de incredere in situatiile in care mobilitatea si productivitatea sunt un elemente esentiale.

Laptopurile vin cu o serie de avantaje si dezavantaje fata de desktop-uri si nu numai.

Avantaje:

  • Sunt mobile si ofera posibilitatea de a lucra oriunde si oricand atat timp cat ai o baterie incarcata. Cu cat mai performant este laptop-ul cu atat va rezista mai putin pe baterii.
  • Consumul de energie este semnificant mai mic decat in cazul desktop-urilor. Un laptop consuma pana la 50W de energie. Un desktop PC poate consuma si de pana la 10 ori mai mult.
  • Ecranele mai clare. Desi laptop-urile sunt mai mici acestea vin de obicei cu rezolutii de display destul de ridicate. Astfel ajungi la densitate a pixelilor ridicata si la o claritate a imaginii net superioara. In ziua de astazi gasesti laptop-uri cu display-uri de 17 inch cu rezolutie full HD (1920 x 1080 pixeli).
  • Nu ocupa la fel de mult spatiu precum un desktop
  • Sunt o solutie de mijloc, intre un desktop si o tableta

Dezavantaje:

  • Chiar daca laptop-urile iti ofera aceleasi posibilitati ca un desktop, acestea nu se vor ridica la performantele unui desktop. La acelasi pret un desktop va oferi performante superioare.
  • Racirea nu este un punct forte cand vine vorba de laptop-uri. De aceea cand te joci sau soliciti un laptop pentru o perioada indelungata de timp este indicat sa folosesti un cooler.
  • Unele laptop-uri nu ofera acea mobilitate pe care ti-o doresti. Desi acestea sunt performante, viata bateriei este mult diminuata, unele laptopuri performante functionand pana la 3 ore pe baterie.

Laptop-urile au avansat mult si in ziua de astazi iti poti achizitiona un laptop cu performante decente pentru aproximativ 2500 de RON. Acum depinde de ce intelege fiecare prin perfromante decente.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *