Indiferent de varsta pe care o avem, cu totii suntem stresati. Daca uneori suntem stresati din cauza seviciului, a problemelor familiale sau ale altor tipuri de probleme, cu totii depasim momente stresante.

Tensiunea in organism ne poate afecta extrem de mult. De multe ori se poate intampla sa fim foarte stresati si sa nu ne dam seama care sunt consecintele acestor lucruri pe termen lung. Ei bine, este foarte important sa realizam ca in ciuda faptului ca stresul nu pare sa ne afecteze imediat, el are repercursiuni pe termen lung.

In continuare vom discuta despre anumite lucruri care va pot ajuta sa combateti stresul in mod natural. Iata care sunt acestea:

Alimentatia

Alimentatia are o legatura directa asupra organismului. In functie de alimentatia pe care o avem ajungem sa ne obisnuim organismul. Desi dezvoltarea societatii iti ofera o multime de avantaje, acest proces are si partile lui intunecate, stresul reprezentand una din consecintele nefaste. Factorii stresului pot fi de ordin psihic (oboseala), de ordin socio-cultural (nemultumiri pe plan profesional sau familial) sau de ordin fizic (durerea, infectiile).

Stresul reprezinta un complex de reactii emotionale, comportamentale si psihologice la aspectele nocive si adverse ale continutului si organizarii mediului inconjurator, dar si ale mediului de munca.

Respiratia

Un exercitiu extrem de banal la prima vedere ne poate ajuta sa combatem cu succes stresul. Exercitiile de respiratie sunt foarte bune. De fiecare data cand simti ca esti stresat respira adanc. Inspira patru secunde, tine-ti respiratia alte patru, si expira in patru secunde. Vei fi uimit sa vezi ce efect calmant are pentru minte si corp.

Suplimente alimentare

Cand suntem foarte tensionati putem apela la diferite suplimente alimentare. De exemplu, magneziul ajuta si contribuie la o odihna perfecta intreaga noapte.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *