Cum sa-ti alegi cortul

Mersul cu cortul devine o activitate ce aduna din ce in ce mai multi adepti. Diversitatea echipamentelor pentru iesiri cu cortul este mare, asadar trebuie sa stii cum sa iti alegi un cort care sa se potriveasca nevoilor tale, pentru ca in cele din urma calitatea experientei tale in natura depinde si de cortul pe care il ai.

Tine cont de spatiu: Chiar daca in descriere se mentioneaza ca este de patru persoane, se poate aglomera cand chiar stau patru persoane in el. Astfel trebuie sa fii atent la dimensiunile efective. Tine cont de cate persoane vor sta, pentru ce altceva va fi folosit cortul, in afara de dormit, daca vei fi nevoit sa te adapostesti impreuna cu altii in cort in caz de vreme rea, si ce vei depozita in cort.

Materialul este important: cum oricand exista sansele sa fii prins de vreme rea, ploaie sau furtuna, trebuie sa te asiguri ca materialul este impermeabil. Uneori corturile facute din material dintr-un strat simplu pot sa acumuleze apa si se pot umezi. De aceea materialul trebuie sa fie multistrat, pentru o protectie suplimentara impotriva precipitatiilor.

Forma cortului este un alt lucru de care trebuie sa tii cont. De obicei corturile vin in forme rectangulare, tip umbrela sau rotunde. In functie de ce ai de depozitat si cate persoane vor sta in cort te poti hotari si asupra formei.

Materialul din care sunt confectionati stalpii de sustinere si tijele poate fi metalic sau din fibra de sticla. Majoritatea corturilor au tije interconectate prin benzi elastice, ce ajuta mult la montaj.

Usurinta cu care poate fi montat conteaza si ea foarte mult. Sunt corturi care pot fi montate foarte usor, in timp ce altele iti pot da batai de cap. De preferat este sa alegi unul care sa il poti monta usor, eventual sa faci cateva incercari in curtea casei pana te inveti sa il montezi corespunzator.

In cele din urma tine cont si de pret. Corturile pentru camping se gasesc la preturi mai mari, insa sunt mai rezistente si realizate din material mai puternic, avand si stalpi si tije mai rezistente. Verifica toate optiunile pe care le ai si tine cont de aceste sfaturi cand iti vei alege cortul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.