Cu totii avem obiceiuri sau vicii de care vrem sa scapam. Stim ca nu sunt benefice si totusi nu putem renunta prea usor la ele. A devenit un automatism, ceva conditionat. Nu numai ca nu poate fi schimbat, dar ne-am obisnuit intr-atat incat uneori nici nu mai consideram ca ar fi o problema.

Pentru a renunta la un obicei prost sau la un viciu trebuie, in prima faza, sa constientizam singuri, sau sa ne spuna cineva ca ceea ce facem nu este bine. Constientizarea si recunoasterea este foarte importanta, trebuie sa realizezi ca ceea ce faci nu este benefic pentru tine sau pentru cei din jurul tau.

Odata ce ai realizat ca ai un obicei prost, afla ce l-a declansat. Te va ajuta sa intelegi de ce ai tendinta sa repeti acel lucru. Nu trebuie sa incerci sa ascunzi factorul declansator, sau sa il eviti. Pur si simplu realizeaza si intelege cauza pentru a putea ameliora apoi situatia.

Asigura-te ca stii si consecintele pe care le are obiceiul tau prost, fie ca sunt asupra ta, fie ca sunt asupra celorlalti. Afla cum ti-a afectat viata si alege sa schimbi asta. Daca zilnic vei duce o lupta pentru a renunta la obiceiul prost, cu siguranta vei reusi, trebuie doar sa fii hotarat.

Un studiu arata ca dureaza 21 de zile pana cand mintea si corpul se obisnuiesc cu o anumita rutina. Asadar acesta ar fi termenul limita pe care trebuie sa ti-l stabilesti pentru a renunta la obiceiul care nu iti aduce beneficii.

Daca intr-adevar esti hotarat, nu conteaza metoda. Fie ca gasesti un fel de inlocuitor, fie ca ceri ajutorul prietenilor si familiei, fie ca te descurci pe cont propriu, trebuie sa perseveresi si sa iti mentii hotararea odata ce ai luat-o. Exista obiceiuri pe care oamenii le-au avut pe parcursul intregii vieti, de aceea poate fi un proces de durata. Daca este stabilit insa ca o misiune personala, rezultatele se vor face simtite.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *