dependentdependent

Chiar daca persoana dependenta nu realizeaza, este un fapt cunoscut ca dependenta ii afecteaza orice fel de relatie in care este implicata. Personal sau profesional, tot timpul exista putina tensiune si grija asociata cu orice fel de dependenta. Rezultatul poate fi diferit in cazuri diferite, in functie de deciziile luate de fiecare partener din relatie.

Foarte multe probleme insotesc dependenta, de orice gen ar fi aceasta. Se dezvolta incet, insa aceste probleme ajung uneori sa strice relatiile, fie ele profesionale sau personale.

In cazul partenerului de viata care este dependent de ceva, povara de a avea grija de cheltuieli si de a tine in balanta partea financiara revine in sarcina partenerului care nu are aceasta problema. Un dependent nu va putea sa isi mentina un job pentru prea mult timp, sau isi foloseste banii castigati pentru a satisface acea nevoie, poate fi concediat sau toate cele enumerate.

Un simplu fapt ca cineva sufera de o anume dependenta este instabilitatea sa emotionala. Desi multi cred ca dependenta este o problema de vointa, nu se intampla intotdeauna ca acea persoana sa constientizeze faptul ca exista o problema. Creierul nu mai functioneaza cum trebuie, iar dependentul este predispus schimbarilor de comportament, furiei, frustrarilor si altor emotii negative care vor afecta orice relatie in care se afla.

Dupa cum am mentionat, comportamentul unei persoane dependente este foarte imprevizibil. Poate fi entuziasmat intr-o zi si depresiv in urmatoarea. Aceasta face ca alte persoane sa relationeze mai greu cu el. Prietenii si colegii pot ajunge sa il evite doar pentru aceasta dependenta, iar familia trebuie sa suporte si sa se descurce cu toate toanele sale.

De asemenea familia se simte oarecum rusinata sa expuna tuturor dependenta de care sufera membrul ei, insa acesta nu are nici o problema in a evita responsabilitatile, a nu merge uneori la munca, a crea scene si probleme in public. Consecintele acestor actiuni se rasfrang asupra imaginii familiei, care va cauta scuze si justificari in fata societatii pentru comportamentul nepotrivit al dependentului.

A te descurca cu o persoana dependenta este o adevarata provocare. Momentele dificile pot fi depasite doar prin rabdare si increderea ca situatia se va ameliora. Nu este deloc usor, dar dependentul trebuie ajutat sa depaseasca acest moment greu din viata sa, pentru ca rezultatul final sa fie multumitor pentru ambele parti.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *