Williams FW14BWilliams FW14B

Formula 1 a fost mereu un sport care a dus tehnolgia la extrem in domeniul motorsportului. A fost mereu locul de inspiratie pentru producatorii de automobile din toata lumea. Tehnologiile dezvoltate in F1 au ajuns sa fie implementate la o scara redusa in industria auto din ziua de astazi.

De-a lungul  timpului masinile din Formula 1 au fost cele care au dictat modul in care sportul a avansat si modul in care acestea au ajuns la forma din ziua de astazi.

Alfa Romeo 158

Alfa Romeo este una din cele mai recunoscute companii auto din lume. Alfa Romeo 158 este masina care a inventat bolidul de Formula 1 in anul 1950. An in care s-a desfasurat prima editie a competitiei. Masina avea un motor de 1,5 litri capabil sa dezvolte 300 de cai putere. Avand in vedere ca masina vea doar 600 de kilograme era una destul de rapida  chiar si in comparatie cu standardele din ziua de astazi.

Lotus 72

Lotus 72 a fost masina ca re a venit cu o serie de noi inovatii in lumea Formulei 1. masina venea cu o noua forma si un nou design. Masina avea un design mult mai aerodinami si venea cu un eleron spate ce genera forte foarte de apasare foarte mari cu o rezistenta minima. Acest lucru a fost posibil pri mutarea radiatoarelor in partea laterala a masinii, lucru ce este valabil si in ziua de astazi. Timp de 6 ani cat a concurat masina a castigat 2 titluri de piloti si 3 titluri pentru constructori.

Williams FW14B

Anul 1992 a fost anul in care computerele au ajuns in Formula 1. Tehnologia „traction control” a fost folosita prima data in anul 1980. Pana in anul 1992 aceasta a devenit suficient de avansata incat Wiliams FW14B a anihilat competitia. Combinatia dintre suspensiile active preprogramate si controlul tractiunii l-au ajutat pe Nigel Mansell sa se califice cu cateva secunde inainte de restul soferilor. Acesta a castigat titlul in anul respectiv.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *