Adolescenti drogandu-se

Este un fapt binecunoscut ca un numar foarte mare de oameni abuzeaza de anumite substante, fie ca vorbim de cafea, tigari, alcool sau droguri. In acest articol, voi lasa la o parte cafeaua si tigarile, pentru a ma axa mai mult pe celelalte doua.

Generatiile noi tind sa inceapa sa bea tot mai repede – sa vezi un adolescent de 14 ani beat nu e o imagine atat de rara pe cat ar trebui. Mai rau, sa vezi un adolescent de 14 ani drogat este o imagine pe care am vazut-o mai des decat am crede. Intr-adevar, cultura romaneasca pune ceva accent pe bautura: pentru multi, nu e deloc gresit sa-i dai si copilului un pahar de ceva „de curiozitate”. Asa ca sa bei acasa doua pahare de vin nu e ceva asa socant pentru parinti, mai ales ca totusi, abia ai adus vinul de la tara si e asa bun. Si mai bine sa bea de fata cu tine, decat afara cu prietenii. Doar ca, dupa ce iese afara cu prietenii, copilul continua sa bea, acasa doar isi face incalzirea.

Drogurile nu incep de acasa, insa exista o serie de factori care influenteaza. Depinde de ce urmareste copilul la tv/pe internet si ce persoane/personaje admira. Daca este fan Parazitii sau Snoop Dogg nu inseamna neaparat ca va consuma droguri, dar cu siguranta va avea o parere mai buna asupra acestora. Partea buna e ca, in general, cultura hip hop promoveaza mai mult marijuana, decat oricare alt drog, care nu are efecte negative ca dependenta sau diferite stari neplacute. Problema consta in faptul ca este ilegal in Romania si ca se poate abuza si de aceasta.

Este binecunoscut faptul ca adolescentii trec prin diferite stari interioare in aceasta perioada si doresc sa isi gaseasca linistea in aceste produse. Ce ar trebui sa invete, in primul rand, este limita.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *