Comunicarea eficienta nu este importanta numai cand vine vorba de viata personala, aduce beneficii si pentru viata profesionala de asemenea. Pentru a te asigura ca iti faci treaba bine si eficient, trebuie sa reusesti sa comunici, sa iti expui parerile. Comunicarea are acea putere de construi sau distruge relatii. Cuvintele pe care le spui au impact oriunde ai merge.

A avea abilitati de comunicare la serviciu este un aspect foarte important. Vei reusi sa stabilesti relatii sanatoase cu colegii, subordonatii si superiorii. Daca intr-adevar iti doresti imbunatatirea acestor abilitati, incepe cu claritatea informatiilor pe care vrei sa le transmiti. Fii exact in ceea ce spui, evita folosirea de cuvinte ambigue sau care sa lase loc de interpretari.

Spune ce ai de spus, mai pe scurt treci la subiect. Aceasta este o regula de aplicat cand vine vorba de comunicare eficienta la locul de munca. Clientii, superiorii, colegii si orice persoana cu care lucrezi sau colaborezi vor aprecia daca esti direct si concis.

Mentine tot timpul contactul vizual pentru a te asigura ca persoanele catre care transmiti informatiile au inteles pe deplin ceea ce vrei sa spui. Este foarte bine sa fii direct, concis, sa treci direct la subiect, cu toate acestea evita sa fii nepoliticos si impersonal. Este destul de dificil uneori sa stii sa relationezi si sa comunici, persoanele difera, caracterele difera. Din acest motiv in egala masura ca si nivel de importanta stau alaturi ascultarea si vorbirea. Comunicarea este intotdeauna in dublu sens, si trebuie sa inveti sa si asculti ceea ce interlocutorul are de spus, dupa cum te astepti ca persoana cu care vorbesti sa te asculte de asemenea.

Aceste sfaturi sunt general valabile, fie ca e vorba de comunicare la locul de munca sau in viata personala. Este bine sa vorbesti si sa iti expui punctul de vedere, intrucat nu tot timpul este bine sa fii timid in viata. Trebuie sa te faci auzit intr-un mod eficient, astfel iti vei construi relatii bune atat cu colegii cat si cu prietenii si familia.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *