egoCand auzi despre termenul „Ego” multe lucruri iti pot trece prin minte, asta fiindca sunt multe mituri despre ego. Cei de la Psychology Today au postat un articol care spulbera mituri.

Ego-ul este rau : In timp ce nimeni nu o spune direct, impresia generala din zilele de azi este ca ego-ul face mai mult rau decat bine. Spune-i cuiva ca vorbeste ego-ul din el si ei sunt setati sa interpreteze asta drept o critica, de vreme ce sa te pui pe primul loc in viata este rau pentru tine si pentru noi.

Aceasta idee vine poate din nevoia de a ne intelege cu altii, in special in societati devine mai densa si diversificata si pentru asta trebuie sa ne implicam in a darui si a primi. Dar daca punctul este in a da si a primi, atunci toti dintre noi trebuie sa decidem unde sa dam si de unde sa luam, si orice regula de a nu lua niciodata creste adresandu-ne in mod corect decizia de a alege de unde luam.

In aceste zile tratam egoismul ca o patologie rara, usor de diagnosticat, la fel de simplu precum a spune lucrurilor pe nume, nu este decat asta.  Egoismul este universal, nu este rar si dezbate ideea in care cineva exagereaza in a nu impartasi nimic cu nimeni si certurile sunt inevitabile. Spunandu-i cuiva ca este egoist este foarte practic, este ca si cum i-ai spune ca tu meriti mai mult decat iti ofera el.

In viata ar trebui sa fim mai buni, sa incercam sa fim milosi, sa ne gandim si la altcineva in afara de noi, incercand sa nu dam o impresie proasta despre noi. Intotdeauna ar trebui sa punem pret pe cel de langa noi, inainte sa punem pret pe noi. Ar trebui sa ne mentinem la un nivel in a sti cui sa oferim, celor care merita si sa nu fim atat de darnici incat sa se poata profita de noi, doar asa putem reusi.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *