Surprinzator, acum cateva decenii procesul de recrutare era mai usor decat in ziua de astazi. Angajatorul plasa un anunt sau contacta o agentie de recrutare, CV-urile erau vizualizate, se intervievau cativa candidati si apoi se alegea unul dintre ei. In ziua de astazi insa, cu populatia in crestere, cu economia globala ce are sute de categorii de joburi fata de perioada dinainte, mediul de angajare devine mult mai dificil atat pentru aplicant cat si pentru angajator.

Inainte de a face o oferta persoanei cu cel mai impresionant CV, angajatorul trebuie sa isi faca timp sa selecteze si sa gaseasca persoana cea mai potrivita. Viitorul potential angajat trebuie sa isi indeplineasca toate indatoririle si responsabilitatile, si trebuie sa fie de asemenea multumit. Un angajat multumit va ramane mai mult in organizatie, este mai bine uneori a avea un candidat cu o atitudine buna si o dorinta de a invata decat a avea un angajat foarte talentat dar care este nemotivat.

Pe masura ce se incepe evaluarea aplicatiilor, trebuiesc utilizate diverse metode pentru determinarea cunostintelor si abilitatilor fiecarui candidat. Este important sa fie selectati aplicanti care arata trasaturi predefinite de comportament potrivite organizatiei. Trebuiesc studiate trasaturile celor mai buni oameni din firma si apoi cautate in randul viitorilor potentiali angajati. Desi nu exista o formula specifica pentru definirea candidatului perfect, trasaturile generice care avantajeaza un angajat sunt:

  • lucreaza bine sub presiune
  • se descurca bine cu situatii stresante din punct de vedere emotional
  • este adaptabil/flexibil
  • are o motivatie proprie pentru indeplinirea obiectivelor
  • se comporta bine la sarcini repetitive

In plus fata de abilitatile ce pot fi observate de la interviu, precum receptionarea mesajelor si ascultarea, mai trebuiesc evaluate si abilitati precum multitaskingul, rezolvarea problemelor si atentia la detalii. Trasaturile de caracter personale trebuie sa gaseasca un candidat ca fiind constiincios, onest si integru.

Uneori ne mai incredem si in instincte, daca simti ca este omul potrivit, asigura-te ca il angajezi cat mai repede. De obicei aceste oferte nu raman mult valabile, angajatii de valoare nu stau mult fara un job, si vor fi luati de o alta firma. Angajarea si retinerea oamenilor de valoare va avea un impact pozitiv asupra tuturor aspectelor organizatiei.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *