Ce trebuie sa faci pentru a fi mai fericit

Fericirea este o stare de pozitivitate a mintii. Cu toate acestea, gasirea modalitatilor de a fi fericit poate fi o sarcina extrem de dificila in mediul foarte stresant in care traim in ziua de astazi, in viata haotica pe care o ducem.

Enumeram in continuare cateva modalitati pentru a fi mai fericit, intr-adevar necesita un oarecare efort, insa daca mintea este directionata in acest sens rezultatele vor aparea, treptat.

1. Apreciaza. Primul pas pentru deblocarea secretului fericirii incepe cu aprecierea. Invata sa fii recunoscator pentru ceea ce ai inainte de a obtine ceva ce nu ai inca. Realizeaza cat de binecuvantat esti si de norocos fata de altii, intelege de asemenea ca nimeni nu are in viata tot ceea ce isi doreste.

2. Iubeste-te pe tine insuti. Aminteste-ti ca esti unic si nimeni nu mai are calitatile si atributele pe care le ai tu in aceeasi proportie. Bucura-te de aceasta individualitate si canalizeaza-ti energia spre punctele tale de interes.

3. Prioritizeaza persoanele din viata ta. E o incercare inutila cea de a mentine pe toata lumea fericita. Cineva tot se va plange la un moment dat si nu va fi multumit de eforturile pe care le depui. De aceea trebuie sa prioritizezi persoanele din viata ta. Fa o lista mentala a persoanelor care intr-adevar sunt importante pentru tine, pentru aceste persoane merita sa te deranjezi.

4. Fii sincer cu tine insuti. Poate ca pacalesti pe toata lumea, pe toti cei din jur, insa niciodata nu o sa te poti pacali pe tine insuti. La sfarsitul zilei niciodata nu vei putea fi cu adevarat fericit daca nu ai facut ceea ce ai facut din toata inima si daca nu esti multumit de tine.

5. Pastreaza mintea deschisa si fii flexibil. Vei putea mult mai usor sa inveti si sa poti accepta diferentele de opinii ale celorlalti.

Fericirea sta inauntrul nostru si depinde doar de noi sa o accesam. Nu poate fi extrasa din surse externe sau materiale. Decizia asupra cum ne petrecem viata sa in in noi insine. Nu exista un profesor sau un ghid spiritual care sa ne spuna cum sa fim fericiti, daca noi, propria noastra persoana nu decide sa fie fericita si sa faca acele eforturi pentru a gasi calea catre fericire. Prin urmare, concentreaza-te pe prezent, hotaraste-te ca astazi va fi o zi frumoasa si mentine aceasta hotarare. Ai control doar asupra prezentului, trecutul ramane in trecut iar viitorul nu a aparut inca. Traieste pentru astazi, pentru tine, si bucura-te de ceea ce iti pune viata in fata acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.